Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat kipusivat vuoden viimeisenä pörssipäivänä kaikkien aikojen huipputasolle. Hex-yleisindeksin mukaan vaihtokurssit nousivat maanantaina keskimäärin 0,6 prosenttia, ja indeksi kirjasi uusiksi huippuluvuksi 2495,93 pistettä. Jyrkimmin eli 1,3 prosenttia päivän aikana kohosivat metsäyhtiöiden osakkeet.

Markkina-arvioiden mukaan vuoden viimeinen pörssipäivä sujui rauhallisesti, eikä mitään odotettua kurssien vedätystä tapahtunut. Nousun taustalla oli Euroopan pörssien ja New Yorkin pörssin vahvistuminen.

Maanantain pörssivaihto nousi 470 miljoonaan markkaan, josta Nokian osuus oli 147 miljoonaa markkaa. Koko vuoden osakevaihto oli ennätykselliset 101 miljardia markkaa eli 18 miljardia enemmän kuin vuonna 1995.

Metsäryhmässä Enson A-osake kallistui maanantaina 60 penniä 36,90 markkaan ja R-osake 50 penniä 37 markkaan. UPM-Kymmenen päätöskurssi parani perjantaista 1,50 markkaa 96,50 markkaan.

Päivän vahvoja nousijoita olivat metsäosakkeiden lisäksi Fiskarsin osakkeet, Aspoyhtymä, Hartwall, Orionin osakkeet sekä Raision Tehtaat. Muiden palveluiden ryhmässä kallistuivat etenkin Stockmannin ja TT Tiedon osakkeet.

Pankkiosakkeiden hinnat tippuivat 0,7 prosenttia, ja niukan 0,1 prosentin miinuksen sai maanantaina eteensä myös monialayhtiöiden indeksi. Pankkiryhmässä indeksiä pudottivat OKOn ja ÅAB:n etuosakkeen laskut.

Nokian jälkeen maanantain vaihtokärjessä oli UPM-Kymmene 51 miljoonalla markalla, ja yhtiön koko vuoden pörssivaihto oli 6,9 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.