Mainos

Helsingin pörssi

Osakekurssien nousu Helsingin pörssissä jatkui verraten vahvana myös tiistaina. Hex-yleisindeksin mukaan kauppaa tehtiin keskimäärin 1,3 prosenttia kallistunein hinnoin, ja indeksi kirjasi jälleen uuden kaikkien aikojen huippuluvun 2462,2 pistettä. Vilkas kaupankäynti nosti päivän osakevaihdon lähes 600 miljoonaan markkaan.

Hausse eli kurssien nousu näkyi kirkkaana myös sijoittajien ostotarjouksissa. Ostokursseista 60 kappaletta vahvistui, 19 pysyi ennallaan ja 13 laski. Jyrkimmin ostotarjoukset nousivat Hartwallin ja Finvestin osakkeilla, ja voimakkaimman notkahduksen kirjasi ostotarjoukseensa Amerin osake.

Tiistaipörssin vahvat nousijat löytyivät pankkien sekä teollisuudessa metalli-, metsä- ja muun teollisuuden ryhmistä. Sen sijaan Amerin, Askon ja Partekin osakkeiden laskut painoivat monialateollisuuden indeksin 0,6 prosenttia pakkasen puolelle.

Metsäosakkeet kallistuivat dollarin ja Ruotsin metsäosakkeiden nousun imussa 1,2 prosenttia. Metalliryhmässä vaihtokurssit nousivat keskimäärin 1,5 prosenttia ja muun teollisuuden osakkeet 1,6 prosenttia.

Muun teollisuuden ryhmässä vuoden huippuhintojaan paransivat Hartwall ja Neste. Hartwallin osaketta vaihdettiin kalleimmillaan 192 markan uuteen huippuhintaan, ja osakkeen päätöskurssi kallistui maanantaista 14 markkaa 191 markkaan. Nesteen huippuhinta parani 1,50 markkaa 113,50 markkaan.

Myös Aspon, Cultorin, Finvestin, Huhtamäen, Nokian, Orionin ja Raision kurssit olivat tiistaina nousussa. Nokioiden päätöshinnat kallistuivat 4-4,50 markkaa, A-osake 262,50 markkaan ja K-osake 261 markkaan. Nokian vaihto oli 186 miljoonaa markkaa.

Nokian jälkeen vaihtokärkeen nousi Outokumpu 74 miljoonan markan vaihdolla, ja Outokummun vaihtoa kasvattivat useat miljoonakaupat. Huhtamäen vaihto oli 33 miljoonaa, UPM:n 31 miljoonaa ja Valmetin lähes 30 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.