Mainos

Helsingin pörssi

Pörssiviikko päätettiin hieman laskevin kurssein. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat halpenivat perjantaipörssissä keskimäärin 0,1 prosenttia. Toimialaindekseistä plussalle jäi varsinaisen kaupankäynnin päättyessä vain metalliteollisuus. Hiljaisen päivän pörssivaihto oli 271 miljoonaa markkaa.

Kokonaisuutena kulunut pörssiviikko oli nousuvoittoinen. Teollisuusosakkeiden nousujen myötä osakkeiden hinnat kallistuivat viikon aikana keskimäärin 0,8 prosenttia. Teollisuudessa hinnat kallistuivat hieman toista prosenttia ja palvelualojen osakkeet halpenivat 0,3 prosenttia.

Viikon aikana jyrkimmin kallistuivat metsäosakkeet ja muun teollisuuden osakkeet. Metsäosakkeet kallistuivat loppuviikon laskusta huolimatta 1,5 prosenttia ja muun teollisuuden osakkeet 1,3 prosenttia. Pankkiosakkeet sen sijaan halpenivat viikossa 2,7 prosenttia ja vakuutusosakkeet 0,3 prosenttia.

Perjantaina metsäosakkeet halpenivat puoli prosenttia, ja laskun taustalla oli metsäosakkeiden halpeneminen New Yorkissa torstaina. Metsäindeksiä painoi perjantaina laskuun UPM-Kymmenen 80 pennin pudotus 102,20 markkaan ja Metsä-Serlan B:n 40 pennin pudotus 33,50 markkaan. Enson osakkeet sen sijaan vahvistuivat hieman 38,20 markkaan.

Metalliryhmässä indeksinousun takana olivat KCI, Outokumpu, Rautaruukki ja Valmet. Valmetin saama 600 miljoonan markan paperikonetilaus heijastui osakkeen hinnassa 40 pennin nousuna 76,70 markkaan. KCI Konecranesin vaihtokurssi parani markan 126 markkaan, Rautaruukki kallistui myös 40 penniä 38,80 markkaan ja Outokumpu 50 penniä 84,50 markkaan.

Perjantain vaihdetuin pörssiyhtiö oli edellispäivän kurssein Nokia 115 miljoonalla markalla. Finnlinesin vaihto oli 17 miljoonaa, UPM-Kymmenen runsaat 15 miljoonaa, Valmetin 12 miljoonaa ja Raision Tehtaitten yli 11 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.