Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä pysyi nousulinjassa myös keskiviikkona. Hex-yleisindeksin mukaan kauppaa tehtiin keskimäärin 0,4 prosenttia kallistunein hinnoin. Päivän vahvoja nousijoita olivat Amer ja Raision Tehtaitten vaihto-osake. Pörssikauppa oli verraten vilkasta, ja osakevaihtoa kertyi keskiviikkona 381 miljoonaa markkaa.

Amerin alkuviikon nousulinja jatkui keskiviikkona edelleen vahvana, ja A-osakkeen vuoden uudeksi huippuhinnaksi kirjattiin aamupäivällä 120 markkaa. Lisääntynyt tarjonta käänsi Amerin hinnan iltapäivällä kuitenkin laskuun, ja viimeiset kaupat yhtiön osakkeella tehtiin 116 markan kurssiin. Päivänousua osakkeelle kertyi 7,10 markkaa.

Raision osakkeen hinta kohosi verraten jyrkästi, kun yhtiö kertoi rehukeksinnöstä. Raision vaihto-osakkeen hinta kipusi kalleimmillaan 322 markkaan, mutta osakkeen päätöskurssiksi kirjattiin 315 markkaa, jossa oli nousua 17 markkaa edellispäivästä.

Myös Nokian osakkeiden hinnat olivat aamupäivällä New Yorkin tiistain jäljiltä tukevassa nousussa, mutta iltapäivällä voittojen kotiuttaminen pudotti myös Nokioiden hintoja. Nokian A-osakkeen päätöskurssi parani 40 penniä 180,50 markkaan ja K-osakkeen 50 penniä 180 markkaan.

Vakuutusyhtiöiden viime päivien nousutahti taittui keskiviikkona, ja niiden vaihtokurssit tippuivat keskimäärin 1,4 prosenttia. Pohjolan A-osake halpeni markan 79 markkaan ja B-sarja 1,60 markkaa myös 79 markkaan. Sammolla pudotus oli 3,50 markkaa 290 markkaan. Päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 94 miljoonalla markalla. Raision Tehtaita vaihdettiin 79 miljoonan markan arvosta, ja Amerin vaihto oli 45 miljoonaa markkaa. UPM-Kymmenen vaihto oli 28 miljoonaa ja Valmetin 22 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.