Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä kääntyivät jälleen tänään nousuun. Nousussa olivat metsäosakkeita lukuun ottamatta kaikki osakelistan toimialat. Hex-yleisindeksissä nousu oli puoli prosenttia, ja jyrkimmin eli 1,7 prosenttia kallistuivat Amerin ja Askon johdolla monialayhtiöiden osakkeet.

Amerin A-osakkeen hinta kipusi jälleen voimistuneen kysynnän ansiosta enimmillään 101 markkaan. Amerin päätöskurssi vahvistui tiistaista 6,50 markkaa 99 markkaan. Amer oli päivän vaihdetuin pörssiyhtiö 51 miljoonalla markalla.

Myös metalliosakkeet olivat sijoittajien ostoslistoilla, ja metallin toimialaindeksi vahvistui 0,8 prosenttia. Metran A-osakkeen päätöskurssissa nousu oli kuusi markkaa 226 markkaan ja B-osakkeella viisi markkaa 227 markkaan. Fiskarsin A-osake kallistui kymmenen markkaa tasan 300 markkaan. Nousussa olivat myös kaikki palvelualojen osakkeet.

Pörssin osakevaihto oli keskiviikkona 233 miljoonaa markkaa. Amerin jälkeen päivän vaihdetuin yhtiön oli Nokia 44 miljoonalla markalla. UPM-Kymmenen vaihto oli lähes 17 miljoonaa, Finnlinesin 12 miljoonaa ja YIT:n vajaat yhdeksän miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.