Mainos

Helsingin pörssi

Sijoittajien voittojen kotiuttaminen käänsi kurssit Helsingin pörssissä viikon jatkuneen nousun jälkeen laskuun. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit tippuivat keskimäärin 0,4 prosenttia. Osakelistan toimialoista vain pankit vahvistuivat. Päivän osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 369 miljoonaa markkaa.

Euroopan pörsseissä kurssikehitys oli epäyhtenäistä. Lontoossa kurssit olivat iltapäivällä puolen prosentin nousussa, ja myös Frankfurtissa kurssinousu oli lähes samaa luokkaa. Pariisissa ja Tukholmassa sen sijaan pörssit olivat 0,2 prosentin laskussa. Tokiossa Nikkei-indeksi vahvistui tiistaina 0,6 prosenttia.

Helsingin pörssissä pankkiosakkeet kallistuivat tiistaina keskimäärin 0,9 prosenttia. Meritan molempia osakkeita vaihdettiin päivän aikana vuoden huippuhintoja sivuten. Okon A-osake kallistui 3,50 markkaa uuteen 65 markan vuoden huippuhintaan, ja Skopin A-osake 15 penniä 80 penniin.

Kemira oli myös tiistaina vahva nousija. Lisääntynyt kysyntä veti osakkeen hintaa ylös ja viimeiset kaupat Kemiran osakkeella tehtiin 55,50 markan huippuhintaan. Muutaman viikon takaisesta osakeannista Kemiran osake on vahvistunut jo yli kymmenen prosenttia eli kuusi markkaa. Kemiran vaihto oli 17 miljoonaa markkaa.

Vakuutusryhmässä nousu sen sijaan taittui. Pohjolan A-osakkeen päätöskurssi pysyi ennallaan 108 markassa, ja B-osakkeen halpeni 1,50 markkaa 103 markkaan. Myös Sammon osaketta vaihdettiin viimeisissä kaupoissa edellispäivän kurssiin, 339 markkaa.

Metsäryhmässä UPM-Kymmenen päätöshinta parani 40 penniä tasan 90 markkaan. Enso sen sijaan jatkoi laskulinjassa, ja yhtiön molemmat osakkeet laskivat 30 penniä 35,20 markkaan.

Nokian A-osakkeen aloitushinta tiistaina oli 270 markkaa. Päivän aikana osakkeen hinta liukui tasaisesti alaspäin, ja viimeiset kaupat Nokian A-osakkeella tehtiin 262,40 markan kurssiin. Siinä oli pudotusta maanantaina päätöshinnasta 1,50 markkaa. Nokian K-osakkeen hinta halpeni 2,60 markkaa 262 markkaan.

Nokian päivävaihto oli 124 miljoonaa markkaa. Finnlinesin osakkeita vaihtui 42 miljoonalla markalla, ja pääosa yhtiön vaihdosta koostui Alfred Bergin ja Arctoksen sisäisistä kaupoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.