Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä kääntyi usean nousupäivän jälkeen tiistaina laskuun. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit tippuivat päivän aikana keskimäärin 0,7 prosenttia, ja osakelistan toimialaindekseistä plussan sai eteensä vain vakuutus. Pörssin osakevaihto pysyi vilkkaana ja nousi jälkipörssi ykkösen jälkeen 536 miljoonaan markkaan.

Sijoittajien ostotarjouksista 29:n kurssi oli nousussa, 19:n pysyi ennallaan ja 43:n ostotarjous laski. Jyrkimmin eli 7,1 prosenttia nousi Arctos Capitalin ostokurssi. Pahimman eli 11,1 prosentin notkahduksen kirjasi tarjoukseensa Fiskarsin A-osake.

Tiistain pörssiä hallitsivat Nokia, Kesko ja metsäosakkeet. Nokian vaihto nousi 210 miljoonaan markkaan, ja yhtiön osakkeet olivat hienoisessa laskussa. Markkina-arvioissa Nokian laskua kuvattiin lähinnä voittojen kotiuttamiseksi. A-osake halpeni 2,50 markkaa 253 markkaan ja K-osake kolme markkaa 252 markkaan.

Uutiset EU:n kielteisestä kannasta Keskon Tuko-kauppaan väänsivät Keskon osakkeen hintaa alaspäin. Kesko halpeni alimmillaan 61,50 markkaan, ja osakkeen päätöskurssi laski maanantaista 2,50 markkaa 62,50 markkaan. Keskon vaihto oli verraten vilkasta ja nousi 45 miljoonaan markkaan.

Myös metsäosakkeiden hinnat kääntyivät tiistaina laskuun, ja keskimäärin kauppaa tehtiin 2,4 prosenttia laskenein hinnoin. Enson osakkeet halpenivat 40-50 penniä 35,50 markkaan, ja UPM-Kymmenen päätöskurssi putosi 3,10 markkaa 89,40 markkaan.

Spekulaatiot vakuutusalan rakennejärjestelyistä nostivat edelleen Pohjolan osakkeiden hintoja. Pohjolan A-osake kallistui 1,90 markkaa 104,90 markkaan ja B-osake 0,20 markkaa 101,20 markkaan. Päivän muita nousijoita olivat Tamro, TT Tieto sekä teollisuudessa etenkin Aamulehti, Kemira ja Neste.

Nokian jälkeen vaihtokärjessä oli Merita 75 miljoonalla markalla. Sammon vaihto oli 31 miljoonaa ja Pohjolan 30 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.