Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat jatkoivat nousulinjassa myös maanantaina. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit paranivat päivän aikana keskimäärin 0,3 prosenttia, ja indeksin uudeksi huippuluvuksi kirjattiin pörssipäivän päätteeksi 2408,4 pistettä. Maanantaina vahvistuivat etenkin pankki- ja vakuutusosakkeet.

Ruotsalaisen Skandian ja Stadshypotekin yhdistyshanke heijastui aluksi nousuna Pohjolan osakkeissa. Pohjolan A-osakkeen hinta vahvistui kolme markkaa 108 markkaan ja B-osake 1,90 markkaa 106,90 markan uuteen huippukurssiin. B-osakkeen hinta kuitenkin laski viimeisissä kaupoissa 104,50 markkaan.

Pohjola ja Skandia omistavat toisiaan ristiin yli kymmenen prosentin osuuksin. Markkina-arvioissa on viime viikkoina uskottu Pohjolan ja Skandian suunnittelevan yhdistymistä, mikä puolestaan on heijastunut nousuina Pohjolan osakkeiden hinnoissa. Pohjolan johto kiistää fuusioneuvottelut.

Pankkiosakkeet kallistuivat maanantaina lähes kaksi prosenttia. Meritan A-osakkeen vaihtokurssi nousi 30 penniä 14,70 markkaan ja B-osakkeen 20 penniä 15,90 markkaan. Okon A-osakkeen vuoden uudeksi huippuhinnaksi tuli maanantaina 62 markkaa.

Metsä- ja metalliosakkeet laskivat. Metalliryhmässä lasku oli kesimäärin 0,3 prosenttia ja metsäosakkeilla 0,9 prosenttia. Amerin ilmoitus loppujen autobisneksen osien myynnistä ei vaikuttanut yhtiön osakkeen hintaan.

Muun teollisuuden ryhmän toimialaindeksiä nostivat Nokian kahden markan nousujen lisäksi etenkin Aspon, Cultorin, Kemiran, Orionin ja Tamfeltin vaihtokurssien vahvistuminen.

Maanantaipörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 465 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus oli puolet eli 233 miljoonaa markkaa. Pohjolan vaihto oli 30 miljoonaa, Meritan 20 miljoonaa, Keskon vajaat 19 miljoonaa ja Kemiran 18 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.