Mainos

Helsingin pörssi

Vahva nousuviikko päätettiin Helsingin pörssissä nousevin kurssein. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit kallistuivat perjantaina keskimäärin 1,2 prosenttia, ja indeksi kirjasi jälleen kaikkien aikojen huippuluvun eli 2367,50 pistettä. Kaupankäynti pörssissä pysyi vilkkaana, ja vaihtoa kertyi perjantaina 1123 miljoonaa markkaa.

Viikon aikana kurssit kohenivat keskimäärin 5,5 prosenttia, ja kaikki toimialaindeksit vahvistuivat. Jyrkimmin eli 9,1 prosenttia kallistuivat Nokian nousujen ansiosta muun teollisuuden osakkeet.

Metsäosakkeiden hinnat nousivat viikossa keskimäärin 4,3 prosenttia. Myös perjantaina indeksinousun ja runsaan vaihdon takana oli ennen muita Nokia. Nokian vaihto nousi 785 miljoonaan markkaan, ja yhtiön molempien osakkeiden hinnat kipusivat vuoden uusiin huippuhintoihin, A-osake 267,50 markkaan ja K-osake 267 markkaan.

Metsäosakkeet paransivat perjantaina 1,2 prosenttia. Metsäosakkeiden nousun taustalla oli Nokian vahvistumisen lisäksi alan myönteisemmäksi muuttunut suhdannekuva. UPM-Kymmenen kurssi seurasi Nokian kurssinousua ja nousi enimmillään 95,50 markkaan, mutta viimeiset kaupat UPM:n osakkeilla tehtiin 92,80 markan kurssiin. UPM on Nokian suurimpia osakkeenomistajia. Metsäjätti omistaa 11,6 miljoonaa Nokian K-osaketta ja 9,1 prosenttia äänivallasta.

Myös pankit ja vakuutusyhtiöt päättivät viikon nousevin kurssein, ja molempien toimialojen indeksit vahvistuivat noin kaksi prosenttia. Metalliryhmässä sen sijaan hinnat halpenivat keskimäärin 0,3 prosenttia.

Nokian jälkeen perjantaipörssin vaihtokärjessä oli UPM-Kymmene 80 miljoonalla markalla. Kemiran vaihto oli 42 miljoonaa, Keskon 24 miljoonaa ja Meritan 18 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.