Helsingin pörssi selvään nousuun

Yhdysvaltain odotettua myönteisemmät työttömyysluvut käänsivät kurssit selvään nousuun New Yorkissa ja piristivät pörssikauppaa myös Helsingissä.

Nokian kurssi kääntyi iltapäivällä runsaan prosentin nousuun ja veti myös Hex-indeksin 0,98 prosenttia plussalle 8918,96 pisteeseen. Portfolioindeksi nousi 0,54 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 572 miljoonaa euroa.

Laskijoitten listan kärkeen rojahti tietoliikenneverkkoja valmistava Teleste. Sen kurssi sukelsi melkein viidenneksen alaspäin, kun yhtiö varoitti näkymiensä heikentyneen ja kertoi aloittavansa yt-neuvottelut. Telesten päätöskurssiksi jäi 8,80 euroa. Toiseksi eniten eli runsaat kuusi prosenttia laski YIT-Yhtymä.

Nousijoitten listalla isoimpia 5-7 prosentin parannuksia kirjasivat viestintäyhtiöt Talentum, Janton ja Sanoma-WSOY A-osakkeellaan. Jantonilla ja Sanomilla tosin tehtiin vain muutama kauppa. Koko mediatoimialalla kurssit nousivat keskimäärin melkein kaksi prosenttia.

Muista toimialoista metsäyhtiöt olivat keskimäärin vajaan prosentin nousussa. Metalliyhtiöiden indeksi nousi puolisen prosenttia, pankki- ja rahoitussektori puolitoista.

Ohjelmistotalo QPR Softwaren osakkeilla käytiin tänään kauppaa ensimmäistä päivää. Ensimmäinen uusi tulokas pitkään aikaan avasi kurssilla 2,25 euroa, minkä jälkeen sillä on käytiin kauppaa 2,17-2,48 eurolla. Päätöskurssiksi jäi 2,29 euroa, mikä jäi kauaksi 3,30 euron merkintähintaa alemmaksi. Listautumisanti 3,30 eurolla epäonnistui, mutta yhtiö päätti siitä huolimatta pyrkiä pörssin NM-listalle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat