Mainos

Helsingin pörssi plussalle

Päivän hienoisella laskuvireellä aloittanut Helsingin pörssi nousi päivän mittaan selvästi plussan puolelle. Kello 13.15 yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli 2,3 prosenttia lähtötasonsa yläpuolella 5121,02 pisteessä.

Pörssi reagoi varsin näkyvästi päivän osavuosikatsauksiin. Telesten osakekurssi oli pian tulosjulkistuksen jälkeen 8,9 prosenttia plussalla, kun taas aamulla katsauksensa julkistanut Stonesoft oli iltapäivällä 4,8 prosenttia miinuksella.

Stonesoftin ohella suurimpien kurssilaskijoiden listalla oli monia muitakin it-yhtiöitä. Esimerkiksi TJ Groupin osakekurssi oli iltapäivällä 6,7 prosenttia miinuksella ja Elisa Communicationsin 4,6 prosenttia pakkasella.

Suurimpien nousijoiden listalla olivat Telesten ohella muun muassa 6,3 prosenttia noussut Nordea ja 5,1 prosenttia noussut Sonera. Benefonin osakekurssi nousi alkupäivästä yli 15 prosenttia, kun taas sen astetta suurempi kilpakumppani Nokia kallistui vain reilut kolme prosenttia.

Myös metsäyhtiöt olivat maanantaina hyvässä vireessä. Niiden osakekurssit kallistuivat UPM-Kymmenen ja Stora Enson johdolla päivän mittaan keskimäärin 3,2 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.