Mainos

Helsingin pörssi miinukselle

Helsingin pörssissä kurssilasku syveni hieman iltaa kohti, kun New Yorkin pörssit avautuivat miinuksella. Päiväkaupan päättyessä Nokian osake oli halventunut yli kaksi prosenttia 15,43 euroon. Nokian painolla myös Hex-indeksi tipahti 1,56 prosenttia 5936,61 pisteeseen.

Portfolioindeksi laski loivemmin eli 0,83 prosenttia ja vaihtoa kertyi melko niukasti vain vajaat 445 miljoonaa euroa.

Aamulla Nokia kertoi saaneensa 70 miljoonan dollarin sopimuksen GSM-verkon laajentamisesta pekingiläisen matkapuhelinoperaattorin kanssa, mutta se ei siis jaksanut kammeta kurssia plussan puolelle kuin hetkeksi. Elektroniikan sopimusvalmistajan Elcoteqin kurssi taas ei juuri liikahtanut, vaikka yhtiö ryhtyy yhteistyöhön maailman suurimman nestekidenäyttöjen ohjausyksiköiden toimittajan kanssa. Yhtiön Aasian toimintojen johtaja Juha Mäkinen kertoi uutistoimisto Reutersille, että sopimuksella Sumimoto Metal Micro Devices -yhtiön kanssa on lievästi positiivinen vaikutus Elcoteqin tämän vuoden tulokseen.

Sekä nousijoitten että laskijoitten kärkipäässä oli lähinnä pienempiä teknologiayhtiöitä. Noin viiden prosentin nousussa olivat mm. Jaakko Pöyry sekä Teleste, joka kertoi Kiinan-tilauksesta. Keskeisistä toimialoista metalliyhtiöt jaksoivat pinnistää keskimäärin hieman plussan puolelle, mutta sekä metsäyhtiöiden että pankki- ja rahoitustoimialan kurssit olivat keskimäärin reilun prosentin laskussa.

TeliaSoneran kurssi laski vajaan prosentin 3,74 euroon ja GE:n ostotarjouksen kohteena oleva Instrumentarium halpeni hitusen 38,23 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.