Mainos

Helsingin pörssi laskussa, Jippii romahti

Helsingin pörssin kurssilasku on syventynyt tänään iltaa kohti, kun tunnelmia synkensivät Yhdysvaltain synkät talousluvut ja teknologiafirma Lucentin tulosvaroitus.

Nokian kurssi heikkeni päivän aikana yli viisi prosenttia 26,94 euroon ja veti myös Hex-indeksin 3,66 prosenttia miinukselle 8350,04 pisteeseen. Portfolioindeksi laski 1,54 prosenttia ja vaihtoa kertyi päiväkaupan aikana noin 685 miljoonaa euroa.

Syvimmän sukelluksen Helsingin pörssissä teki yrityssaneeraukseen hakeutunut Jippii, jonka kurssi romahti viidenneksellä 0,30 euroon. Muista teknologiayhtiöistä eniten eli noin kahdeksan prosenttia heikkenivät TJ Groupin, Stonesoftin ja Sysopenin kurssit. Sonera oli 5,5 prosentin laskussa ja halpeni 5,65 euroon.

Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori kokonaisuudessaan tuli alas Nokian tahdissa eli reilut viisi prosenttia. Metsäyhtiöiden kursseja painoivat mm. tiedot selluvarastojen kasvusta ja ne heikkenivät keskimäärin noin 1,3 prosenttia. Metalliyhtiöt sen sijaan paransivat hieman asemiaan, eniten eli lähes neljä prosenttia 11,49 euroon koheni Outokummun kurssi. Pankki- ja rahoitussektori oli puolen prosentin nousussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.