Mainos

Helsingin pörssi laajenee Riikaan

Helsingin pörssiä operoiva Hex-konserni on tarjoutunut ostamaan Riikan pörssin (RSE) nykyisiltä osakkeenomistajilta vähintään 75 prosenttia Riikan pörssin osakekannasta.

Laajentuminen Latviaan on jatkoa Hexin pyrkimyksille levittäytyä Baltiaan. Viime vuonna Helsingin pörssi hankki enemmistön Tallinnan pörssistä. Tänään julkistetun tarjouksen ehto on, että RSE on hankkinut Latvian Arvopaperikeskuksen koko osakekannan. Ennestään Riikan pörssi omistaa jo 27 prosenttia arvopaperikeskuksen osakkeista.

Hexin mukaan kauppa luo Latviaan kansallisesta arvopaperipörssistä ja arvopaperikeskuksesta muodostuvan konsernin, mikä vastaa Suomen ja Viron markkinapaikan rakennetta. Hex ei tänään kertonut kaupan taloudellisia yksityiskohtia.

Osapuolet odottavat omistusjärjestelyn toteutuvan tämän vuoden alkupuolella. Riikan pörssi on on toimitusjohtaja Guntars Kokorevicsin mukaan jonkin aikaa etsinyt strategista kumppania.

Riikan pörssi on Latvian kansallinen arvopaperipörssi, johon on listautunut 62 yhtiötä. Niiden yhteenlaskettu markkina-arvo on 620 miljoonaa euroa. Viime vuonna pörssin keskimääräinen päivävaihto oli 3,7 miljoonaa euroa. Latvian arvopaperikeskuksen tehtäviin kuuluvat julkisesti liikkeeseenlaskettujen arvopaperien säilytys, arvopaperikaupan selvitys ja säilytys sekä pääomajärjestelyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.