Mainos

Helsingin poliisissa uusi lahjusjuttu - Karhu-ryhmän ex-jäsen vangittu

Helsingin käräjäoikeus on tänään vanginnut kaksi henkilöä liittyen törkeän lahjusjutun tutkintaan. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 2006-2010.

Toinen vangituista on Helsingin poliisin johtokeskuksessa työskennellyt ylikonstaapeli. MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty on kuulunut tekoaikaan poliisin Karhu-ryhmään.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo, että asia paljastui viime viikolla. Hänen mukaansa kyse olisi rahansiirroista.

Juttu siirrettiin poliisirikostutkintana syyttäjän johdettavaksi.

- Tapauksessa epäillään, että poliisi olisi ottanut vastaan erilaisia etuuksia yritykseltä, jolta Helsingin poliisilaitos osti Karhu-ryhmän tarvikkeita vuosina 2006-2010, kertoo syyttäjä Jukka Haavisto.

Tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Haavisto ei halua täsmentää, miten suurista summista tapauksessa on kyse. Epäilty tekomuoto on törkeä lahjusrikos, mikä tarkoittaa käytännössä yli 7 000 euron etuuksia.

Tiettävästi lahjuksen antamisesta epäillyn miehen edustama yritys on toimittanut tarvikkeita Karhu-ryhmälle.

Vangitsemiset tehtiin tänään syytä epäillä -perusteella, mikä on kahdesta vangitsemisen perusteesta lievempi. Vangitsemisia käsitellään uudelleen viikon kuluttua Helsingin käräjäoikeudessa.

Vangitsemistietojen mukaan epäillyt törkeät lahjusrikokset ovat tapahtuneet vuosien 2006-2010 aikana. Lisäksi poliisia epäillään myös törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä vuosina 2008-2010.

Molemmat kiistävät

 - Minun päämieheni on syytön. Hän on kiistänyt koko ajan asian, sanoo lahjuksen antajapuolella epäillyn miehen asianajaja Kari Silvennoinen.

Myös poliisin asianajajaPanu Karhukertoo, että hänen päämiehensä kiistää rikosepäilyn.

Juttu ei liity Jari Aarnioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.