Mainos

Helsingin poliisi sai kouluarvosanan kahdeksan

Helsinkiläiset antoivat poliisilleen kouluarvosanaksi kahdeksan, selviää Helsingissä toteutetusta turvallisuustutkimuksesta. Erilaisista viranomaispalveluista parhaan arvosanan sai palo- ja pelastustoimi: 8,6. Heikoimmaksi vertailussa arvioitiin mielenterveyspalveluiden järjestäminen (6,1). Kyselyyn vastasi runsaat kaksituhatta helsinkiläistä.

Vastaajien mukaan puolet helsinkiläisistä pitää keskustassa kävelemistä turvallisena.Nuoret pitivät keskustaa turvallisempana ja naiset kokivat alueen miehiä turvattomammaksi.

Noin joka kolmas arvioi katuturvallisuuden heikentyneen Helsingissä viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta joka kymmenes katsoi sen parantuneen.

Omalla asuinalueella käveleminen koettiin lähes poikkeuksetta turvalliseksi. 70 prosenttia koki oman alueensa turvalliseksi myös viikonloppuiltaisin.

Eniten helsinkiläisiä häiritsevät nuorison häiriökäyttäytyminen, ilkivalta, alkoholin juominen julkisella paikalla ja yleisten paikkojen epäsiisteys.

Edellinen vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2006. Siihen verrattuna helsinkiläisiä huolettaa nyt enemmän työttömyys, syrjäytyminen ja huumausaineiden käyttö.

Poliisia minuuttia nopeammin paikalle

Helsingin poliisin tilastojen mukaan korkeimman luokan hälytystehtävien toimintavalmiusaika on tänä vuonna parantunut. Kun viime vuoden tammi-heinäkuussa poliisi tuli keskimäärin A-luokan tehtäviin 11,6 minuutissa niin tänä vuonna poliisi on ehtinut paikalle 10,5 minuutissa.

Tilastojen mukaan väkivaltarikosten selvitysprosentti on laskenut hieman, mutta vastaavasti omaisuusrikoksia selviää niukasti enemmän. Kaikkien rikosten selvitysprosentti on noussut Helsingissä 64 prosentista 68 prosenttiin.Pimeänä poliisin tietoon tulleiden omaisuusrikosten selvitysprosentti on kuitenkin vain edelleen muutamia prosentteja.

- Olemme kohdentaneet enemmän voimavaroja tutkinnasta valvontaan, sanoo Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku. Poliisilla on 20-30 poliisin yksikkö, jota voidaan käyttää erityisten ongelmien ratkaisuun. Viimeksi tämä YJTPRO on ollut vaikuttamassa mm. kerjäämis- ja katuväkivaltaongelmiin.

- Jos huomaamme jonkin "hotspot"-paikan, niin yksikkö voidaan siirtää sinne joksikin aikaan.

Helsingin katuturvallisuus on vuoden aikana parantunut jonkin verran. Se johtuu pahoinpitelyiden ja vahingontekojen vähenemisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.