Mainos

Helsingin poliisi laajan hasisketjun jäljillä

Helsingin rikospoliisi on yhdessä tullin ja ulkomaiden poliisiviranomaisten kanssa päässyt laajan hasiksen maahantuonti- ja myyntiorganisaation jäljille. Ryhmä on poliisin arvion mukaan salakuljettanut vuoden aikana Suomeen toistasataa kiloa hasista, mistä takavarikkoon saatiin marraskuun lopulla 80 kiloa.

Ruotsissa Tukholman lähistöllä tehdyn takavarikon yhteydessä poliisi otti kiinni 41- ja 31-vuotiaat virolaismiehet, kun he siirsivät hasispaketteja kuorma-autosta henkilöautoon. Katukauppa-arvoltaan reilusti yli kolmen miljoonan markan hasiserä oli todennäköisesti tarkoitus salakuljettaa Suomeen.

- En uskalla sanoa tarkkaan, mille sijalle tämä takavarikko tulisi, mutta erittäin huomattava tämä on, arvioi rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin rikospoliisista.

Selvitys pohjoismaisena yhteistyönä

Virolaisten salakuljettama hasis oli tuotu Espanjasta kuten niin monet hasiserät tätä ennen. Tuote lienee peräisin Pohjois-Afrikasta.

- Huume voisi olla peräisin hyvin esimerkiksi Marokosa, Larkio sanoo. Tutkimusten yhtenä päämääränä on selvittää, miten tavara on kulkeutunut Ruotsiin saakka.

Larkio ei suostu kertomaan, miten miehet saatiin kiinni juuri kun he olivat siirtämässä hasispaketteja kuorma-autosta henkilöautoon. Ilmeistä on, että miehet olivat poliisin tarkkailussa ja heidät napattiin kiinni verekseltään.

Virolaismiehet kuuluvat isompaan salakuljetusrenkaaseen. Näin isoja hasismääriä ei pienellä porukalla liikutella, Larkio myöntää. Suomen poliisi tekee yhteistyötä Ruotsin poliisin kanssa. Lisätietoja Larkio odottaa esitutkinnan edetessä. Virolaismiehillä "ei oikeastaan" ole entistä huumerikostaustaa.

-Ei ainakaan Suomen päässä, larkio sanoo.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.