Mainos

Helsingin poliisi kitkee keskustan rikollisuutta

Helsingin poliisilaitos on ryhtynyt torjumaan keskustan häiriökäyttäytymistä ja rikollisuutta Poliisi näkyy -projektilla.

Helsingin ydinkeskustan jalka-, polkupyörä-, auto- ja hevospartioiden määrää on lisätty huomattavasti runsaan viiden kuukauden ajaksi. Poliisi uskoo, että näin kansalaisten turvallisuuden tunne lisääntyy ja häiriköt saadaan aisoihin.

Puolen sataa poliisia lähti tänään näkyvästi partioimaan Helsingin ydinkeskustassa. Näkyvyyttä halutaan lisätä näin kesän kynnyksellä, kun pelkona on, että viinan veroale, Viron EU-jäsenyys ja ilmojen lämpeneminen tuovat häiriköt kaduille.

- Se on sekä tutkittua että tietysti poliisin kokemuksen kautta tullut, että poliisi näkymällä ja ennaltaestämällä pystyy vaikuttamaan rikollisuuteen. Erityisesti turvallisuuden tunne, jota helsinkiläiset kaipaavaat, niin sitä tällä pyritään luomaan, ylikomissario Heikki Porola Helsingin keskustan poliisipiiristä kertoo.

Helsingin ydinkeskustan alueella tehdään vuosittain tuhansia ja taas tuhansia rikoksia. Esimerkiksi joka viides pahoinpitely tehdään keskustassa. Myös ammattirikollisuus on pesiytynyt pääkaupungin ytimeen. Etenkin kesällä kaduilla kannattaa pitää kukkarostaan kiinni.

Poliisin toiveen taustalla on se, että hälytykset voivat estää näkyvän partioinnin, projektin poliisit kun on otettu lainaksi hälytyspartioista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.05.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.