Mainos

Helsingin piispaehdokas: Kirkkoon ei ole pakko kuulua enää - onneksi

Helsingin seuraavaksi piispaksi ehdolla olevan Irja Askolan mukaan on hyvä, että jokaisella on vapaus valita, mihin yhteisöön kuuluu.

- Minusta on ihan hyvä niin, että ihmiset tekevät omia arvovalintojaan. Ei kirkkoon ole pakko kuulua enää, onneksi - se ei ole sosiaalinen pakko, Espoon hiippakunnan hiippakuntasihteeri, piispan teologinen erityisavustaja, teologian maisteri Askola sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Lapsen etu tärkein

Kirkon piirissä Suomessa ja ulkomailla paljastuneet pedofiliatapukset ovat nostattaneet keskustelua rippisalaisuuden murtamisesta. Askolan mukaan lapsien ja heikkojen suojeleminen on papin tärkein tehtävä, mutta kristityllä on oltava oikeus myös ripittäytyä.

- Lapsen etu ja lapsen suojeleminen on tärkeää. Minusta valtio on nyt tarjonnut meille yhteistyön kättä. Me tarvitsemme lastensuojeluviranomaisten asiantuntemusta. Me pääsemme tässä niin eteenpäin, että ripin luotettavuus ja sen teologinen ja pastoraalinen merkitys säilyy ja säilyy myöskin lapsen etu, Askola uskoo.

Askola kannattaa rekisteröityjen parisuhteiden siunaamista kirkossa.

- Minä toivon, että piispat voisivat antaa pastoraaliohjeen, että ne papit, jotka näin haluavat tehdä, voivat tehdä sen rangaistusta pelkäämättä.

Askola on ollut pappina siitä lähtien, kun se on ollut Suomessa mahdollista. Askolan mukaan naispiispa olisi luonteva valinta 20 naispappeusvuoden jälkeen.

- Tällä hetkellä ehkä vastaehdokkaani ja minun äänestäjäni keskustelevat enempi meidän persooniemme erosta, työuran välisistä eroista, kirkkopoliittisista ja toimintapoliittisista eroista, kuin sukupuolesta, Askola uskoo.

Katso piispaehdokas Irja Askolan haastattelu (Huomenta Suomi 24.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.