Mainos

Helsingin piispa puolustaa Tuomiokirkon videoshowta

Viihteellinen videoshow Tuomiokirkon seinällä on ärsyttänyt vanhoillista kirkkokansaa. Piispa Irja Askola kertoo joutuneensa vastailemaan valituksiin.

- Jotkut ovat kokeneet että kirkon ei pitäisi antautua tällaisen tapahtuman kulissiksi, kertoo Askola MTV3:n haastattelussa.

Tämä oli kolmas kerta kun Suomen tunnetuimman kirkon, Helsingin Tuomiokirkon julkisivuun heijastetaan vuodenvaihteen juhlallisuuksissa värejä ja valoa.

Tällä kertaa musiikkivideo oli laajempi kuin koskaan aiemmin. Arkkitehtuuriheijastukset hulluttelivat koko illan Senaatintorin empire-julkisivuilla ja juuri ennen puoltayötä kirkon seinällä nähtiin kolme ja puoli minuuttia pitkä piirretty tarina, joka kertoo lapsen mielikuvitusmatkasta Helsingissä.

- Kyllähän sen taiteen keskeltä kuitenkin löytyy ne kirkon ääriviivat, jotka muistuttavat siitä, että kirkko on keskellä ihmisten arkea ja juhlaa ja se sanoma on siellä missä ihmiset kokoontuvat, sanoo Askola.

Hän ei näe ristiriitaa juhlavan vanhan kirkon ja reippaan nykytaiteen välillä.

- Kirkkohan on perinteisesti tehnyt tilaa ja tarjonnut resursseja ja taide on osa kirkon tapaa viestiä myös omaa sanomaansa. Moderni aika ja kirkon sanoma kohtaavat toisensa täällä ja se on se myös kirkkomme tehtävä, perustelee Askola.

Kirkko on mukana World Desing Capital Helsinki 2012 -hankkeessa myös rakennuttamalla Narinkkatorille hiljaisuuden kappelin.

Arkkitehtonisesti näyttävä kappeli puisine, kaarevine julkisivuinen on jo rakennusvaiheessa herättänyt kiinnostusta ulkomailla. Arkkitehtilehdet ovat esitelleet sitä.

Kappeli valmistuu keväällä ja sen avajaiset pidetään 31. toukokuuta, ennen perinteisenä koulujen päättäjäispäivänä. Askola kertoo, että kappelissa lauletaan suvivirttä.

Design-vuoden tavoitteena on saada ihmiset kehittämään kaupunkiympäristöstä inhimillisempää ja toimivampaa. Jo yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa. Suomessa vuoden aikana löydettävistä ratkaisuista uskotaan olevan hyötyä muuallakin maailmassa.

Katso Merja Sundströmin juttu Kymmenen Uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.