Mainos

Helsingin peruskoulut siirtymässä reissuvihkosta internetiin

Tietojärjestelmän kautta oppilas voi muun muassa ilmoittautua kursseille ja katsoa annettuja arvosanoja. Vanhemmat puolestaan voivat saada tietoja lapsensa koulunkäynnin edistymisestä.

Helsingin peruskoulujen oppilailla ja heidän vanhemmillaan on mahdollisuus saada tietoja koulunkäynnistä internetin kautta. Alkavasta lukukaudesta lähtien tiedonkulku kodin ja koulun välillä hoituu perinteisen reissuvihkon lisäksi vanhempien halutessa oppilashallinnon tietojärjestelmän avulla.

Helsingin opetusviraston Mediakeskuksen johtajan Liisa Huovisen mukaan tietojärjestelmän kautta oppilas voi muun muassa ilmoittautua kursseille ja katsoa annettuja arvosanoja. Vanhemmat puolestaan voivat saada tietoja lapsensa koulunkäynnin edistymisestä ja ilmoituksen lapsen poissaolosta.

-Poissaolot voidaan merkitä järjestelmään vaikka tunti tunnilta. Käytännöt kuitenkin vaihtelevat koulujen ja opettajienkin mukaan, Huovinen kertoo.

Samantyyppinen järjestelmä on jo käytössä Helsingin lukioissa. Koko maan tasolla koulujen tietojärjestelmät kuitenkin vaihtelevat paljon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.