Mainos

Helsingin pankkikorttihuijaukset selviämässä

Poliisi uskoo, että Helsingin viime syksyinen pankkikorttihuijaus alkaa selvitä. Kaksi rikospoliisin tutkijaa on palannut Tukholmasta, jossa he tutustuivat Ruotsin tullin takavarikoimaan pankkikortin lukulaitteeseen. -Laite on mahdollisesti sama, jota on käytetty Helsingissäkin, kertoo rikosylikonstaapeli Arto Turkki Helsingin rikospoliisin talous- ja omaisuusrikosyksiköstä.

Suomalaistutkijoita kiinnosti lukulaitteen lisäksi kaksi Tukholmassa viime viikolla pidätettyä virolaismiestä, joiden autosta lukulaite löytyi. Laite oli kätketty autoon, kun miehet ajoivat satamaan. Rikosylikonstaapeli Arto Turkin mukaan miehet ja laitteet pyritään saamaan Suomeen, jotta asiaa päästään tutkimaan täälläkin päässä. Helsingin rikospoliisi valmisti tänään luovutuspyynnön, joka lähetetään tällä viikolla virkaveljille Tukholmaan.

Helsingin rikospoliisin uskoa pankkikorttihuijauksen selviämiseen lujittaa myös se, että virolaismiesten nimet olivat viime syksyllä niiden Tallinnan poliisilta saatujen 4-5 nimen joukossa, joita epäiltiin korttihuijauksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.