Mainos

Helsingin päästöt pienentyneet, ilmanlaatu ongelma

Viime vuonna Helsingin aiheuttama orgaanisten aineiden kuormitus Suomenlahteen väheni edellisvuodesta lähes 40 prosenttia. Sen sijaan ilman hiukkaspitoisuuksien ja typpioksidin raja-arvot ylittyivät useita kymmeniä kertoja.

Helsingin jätevesikuormitus ja energiantuotannon päästöt ovat pienentyneet, kertoo tuore Helsingin kaupungin ympäristöraportti. Sen sijaan paikallinen ilmanlaatu on yhä ongelma.

EU:n asettamat hiukkaspitoisuuksien ja typpioksidin raja-arvot ylittyivät viime vuonna kaupungissa useita kymmeniä kertoja.

Kaupungin jätevedenpuhdistus taas tehostui selvästi Viikinmäen jätevedenpuhdistamon vuonna 2004 valmistuneiden parannustöiden jälkeen. Viime vuonna Helsingin aiheuttama orgaanisten aineiden kuormitus Suomenlahteen väheni edellisvuodesta lähes 40 prosenttia ja typpi- sekä fosforikuormat lähes 30 prosenttia. Myös kasvihuonekaasujen päästöt vähenivät hieman.

Kokonaisuudessaan päästöt olivat vuonna 2005 viisi prosenttia pienemmät kuin vuonna 1990. Päästöt kuitenkin vaihtelevat paljon vuosittain. Niihin vaikuttaa muun muassa talven kylmyys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.