Helsingin osuuskaupat yhdistyvät

Pääkaupunkiseudun kahden osuuskaupan, HOK:n ja Elannon, yhdistyminen on varmistunut. Uuden osuuskunnan nimeksi tulee Helsingin Osuuskauppa Elanto.

Osuusliike Elannon ja Helsingin osuuskauppa HOK:n hallitukset ja hallitusneuvostot ovat päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät ns. kombinaatiosulautumisella uudeksi osuuskunnaksi. Osuuskunnan nimeksi tulee Helsingin Osuuskauppa Elanto. Uudesta osuuskaupasta tulee Suomen Osuuskauppojen keskuskunnan SOK:n suurin alueosuuskauppa.

Elannon Siwat, Valintatalot ja Maxit muutetaan S-ryhmän Alepoksi, S-marketeiksi ja Prismoiksi pääkaupunkiseudulla. Muualla maassa ne pysyvät Tradekan alaisuudessa. Samalla Elanto ja Tradeka ovat sopineet yhteistyösopimustensa päättämisestä.

Sulautumisesta ei aiheudu myymäläsulkemisia. Sulautumisen yhteydessä Elannon ja HOK:n työntekijät siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä uuden yrityksen palvelukseen.

HOK-Elanto arvioi sulautumisesta syntyvät hyödyt yli 10 miljoonaksi euroksi vuodessa.

HOK-Elanto aloittaa sunnitelmien mukaan toimintansa ensi vuoden alussa, mutta toimipaikkoja koskevat muutokset käynnistetään heti kilpailuviranomaisten hyväksyttyä sulautumisuunnitelman.

Virallisesti osuuskauppojen edustajistot päättävät asiasta 3.6.2003.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat