Mainos

Helsingin osuuskaupat yhdistyvät

Pääkaupunkiseudun kahden osuuskaupan, HOK:n ja Elannon, yhdistyminen on varmistunut. Uuden osuuskunnan nimeksi tulee Helsingin Osuuskauppa Elanto.

Osuusliike Elannon ja Helsingin osuuskauppa HOK:n hallitukset ja hallitusneuvostot ovat päättäneet, että osuuskunnat yhdistyvät ns. kombinaatiosulautumisella uudeksi osuuskunnaksi. Osuuskunnan nimeksi tulee Helsingin Osuuskauppa Elanto. Uudesta osuuskaupasta tulee Suomen Osuuskauppojen keskuskunnan SOK:n suurin alueosuuskauppa.

Elannon Siwat, Valintatalot ja Maxit muutetaan S-ryhmän Alepoksi, S-marketeiksi ja Prismoiksi pääkaupunkiseudulla. Muualla maassa ne pysyvät Tradekan alaisuudessa. Samalla Elanto ja Tradeka ovat sopineet yhteistyösopimustensa päättämisestä.

Sulautumisesta ei aiheudu myymäläsulkemisia. Sulautumisen yhteydessä Elannon ja HOK:n työntekijät siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä uuden yrityksen palvelukseen.

HOK-Elanto arvioi sulautumisesta syntyvät hyödyt yli 10 miljoonaksi euroksi vuodessa.

HOK-Elanto aloittaa sunnitelmien mukaan toimintansa ensi vuoden alussa, mutta toimipaikkoja koskevat muutokset käynnistetään heti kilpailuviranomaisten hyväksyttyä sulautumisuunnitelman.

Virallisesti osuuskauppojen edustajistot päättävät asiasta 3.6.2003.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.