Mainos

Helsingin Myllypuron myrkkytalot harjoituskäytössä

Helsingin Myllypuron myrkkyalueen kerrostalot ovat parin viikon ajan viranomaisten ahkerassa harjoituskäytössä. Saastuneella maalla olevan taloyhtiön viimeiset asukkaat muuttivat pois lokakuun lopussa.

Nyt purkua odottavissa kerrostaloissa harjoittelee palolaitos ja poliisi.

Erityyppisiä huoneistopaloja ovat viime ja tämän viikon aikana käyneet sammuttamassa lähes kaikki Helsingin palolaitoksen yksiköt. Harjoituksen lisäksi tarkoitus on saada uutta materiaalia opetuskäyttöön.

- Pienet yksityiskohdat mitä päivittäisissä tehtävissä tulee esille, niin täällä saadaan niitä vielä moninkertaisesti hinkattua ja haettua ehkä jotain uusiakin juttuja, nää on varmasti erittäin rikastuttavia meidän alalla, sanoo vanhempi opettaja Marko Värilä Helsingin pelastuskoulusta.

Myös poliisi käyttää rakennuksia piiritys- ja linnoittautumistilanteiden harjoitteluun.

- Poliisikoiraa käytetään päivittäin useita kertoja, kaikki ei toki ole sellaisia voimankäyttötilanteita, mutta se on ihan tavanomaista Helsingissä, että poliisikoiraa joudutaan käyttämään henkilöiden kiinniottoon, kertoo Komisario Vesa Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin taktiikkaharjoituksille ei arkielämässä kuitenkaan usein jää aikaa.

- Tämä olosuhde on äärimmäisen poikkeuksellinen, en tiedä, että olisi ollut näin nykyaikaisia ja todenmukaisia harjoitusolosuhteita Helsingin poliisilla koskaan käytössä, Hietala lisää.

Vielä jäljellä olevien talojen purkaminen alkaa helmikuussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.