Mainos

Helsingin lumikylää yritetään yhä saada kasaan

Helsingin lumikylän tekijät yrittävät edelleen saada rakennustaan valmiiksi, vaikka tammikuun sää on ollut kaikkea muuta kuin suosiollinen. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Auroran kentän lumikylä on tarkoitus avata yleisölle ensi sunnuntaina.
-Joitakin yhteistyökumppaneinamme olevien yritysten ennakkoon varaamia tilaisuuksia on pidetty muissa tiloissa, kertoo hankkeen ohjelmapuolesta vastaava Lasse Norres. Alun perin lumikylä komeine näyttämöineen oli tarkoitus avata jo tammikuun puolivälin paikkeilla.

Lumikylää rakennettiin viikonloppuna ympäri vuorokauden, ja lunta on tuotu kuorma-autoilla tonnikaupalla pääkaupungin ulkopuolelta. Tarkoitus on rakentaa noin 1000 katsojan näyttämö sekä leikkipaikkoja, lumilinnoja ja pulkkamäkiä.

Hankkeen kulujen arvioitiin etukäteen nousevan 700000-800000 markan paikkeille. Norres ei halua tässä vaiheessa arvioida, paljonko menopuolelle kertyy lisää lämpimän ja vähälumisen tammikuun vuoksi.
-Enemmän taloudellista haittaa syntyy siitä, jos lumikylän aukioloaika jää huomattavasti suunniteltua lyhyemmäksi, sanoo Norres. Sääriskeihin on Norreksen mukaan varauduttu jo lumikylää suunniteltaessa.
-Tämä on vähän samanlainen juttu kuin kesäfestivaalit eli väistämättä ollaan säiden armoilla, tuumailee Norres tilaisuuksien perumisen ja uudelleen sopimisen lomassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.