Mainos

Helsingin liikuntalautakunta puoltaa Stadionin kattamista

Helsingin liikuntalautakunta kannattaa Olympiastadionin itäkatsomon kattamista. Lautakunta antoi asiasta puoltavan lausunnon kaupunginhallitukselle.

Helsingin osuus Stadionin takasuoran katoksesta olisi 4,2 miljoonaa euroa. Valtio on jo myöntänyt tarkoituksen oman, samansuuruisen osuutensa. Valtion avustus on kuitenkin sillä tavalla ehdollinen, että se maksetaan vain, jos Helsinki on hankkeessa mukana samalla summalla.

Kaupungin liikuntaväki perustelee kattamisen kannattavuutta sillä, että yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut 2005 tuovat Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle matkailijoita ja rahanarvoista näkyvyyttä. On arvioitu, että kisoihin tulee 3000 urheilijaa ja 4000 toimittajaa. Kisajärjestäjien tietojen mukaan Göteborgin MM-kisojen 1995 on laskettu tuoneen alueelle 120 miljoonan euron liikevaihdon.

Yleisurheilun MM-kilpailut ovat maailman kolmanneksi seuratuin urheilutapahtuma jalkapallon MM-kisojen ja kesäolympialaisten jälkeen.

Kaupunginhallitus päätti huhtikuun alussa, että että kaupunki "suhtautuu myönteisesti yleisurheilun MM-kisojen saamiseen Helsinkiin". Päätöksessä todettiin, että kaupunki osallistuu kisojen järjestelyihin "aikaisemmin sovelletulla tavalla". Kymmenen päivää päätöksen jälkeen Helsinki - lähes kaikkien yllätykseksi - sai kisat järjestettäväkseen. Nyt sitten pohditaan, mihin tarkasti ottaen on sitouduttu.

Helsingin kaupungin osallistumisesta kisojen kustannuksiin päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.