Mainos

Helsingin liikennelakosta pulmia kirjoituksiin osallistuville

Syksyn ylioppilaskirjoitusten vieraan kielen pitkän oppimäärän kuuntelukoe on maanantaina, jolloin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kuljettajat ovat lakossa.

Maanantaina alkava Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) lakko vaikeuttaa ylioppilaskokelaiden urakkaa pääkaupunkiseudulla. Useat opiskelijat ovat kulkemisessaan joukkoliikenteen eli bussien, metron ja raitiovaunujen varassa.

Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Anneli Roman sanoo, että pahimmillaan kokeesta myöhästyminen voi merkitä sitä, että kirjoitukset siirtyvät ensi kevääseen saakka. Hän kehottaakin varmistamaan matkareitin ja siihen kuluvan ajan ajoissa, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin.

Kirjoitukset alkavat vieraan kielen pitkän oppimäärän kuuntelulla. Ensimmäinen kuuntelukieli on englanti, joka täytyy aloittaa viimeistään kello 9.00. Tämän ajankohdan jälkeen ilmestyneille ei voi järjestää yksityiskuuntelua missään koulussa. Saksan kuuntelu järjestetään kello 11, ranskan kello 13 ja venäjän kello 15. Koulu voi joustaa ajasta korkeintaan 15 minuuttia suuntaan tai toiseen.

Helsingissä kirjoitukset alkavat 46 lukiossa ja kirjoituksiin osallistuu runsaat 3000 kokelasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.