Mainos

Helsingin Länsisatamasta löytyi laittomia maahanpyrkijöitä

Helsingin Länsisatamasta löydettiin torstaina kolme kurdisalamatkustajaa, jotka olivat piiloutuneet pressulla peitettyyn rahtikonttiin. Noin kolmekymppiset miehet ovat ilmoittaneet olevansa Irakin kurdeja.

Kurdit olivat piiloutuneet Viron lipun alla seilaavaan Lehola-nimiseen ro-ro-alukseen, joka oli lähtenyt Rostockista tiistaina ja saapui Helsinkiin puoliltapäivin noin kaksi vuorokautta myöhemmin.

Yksi miehistä on jo anonut turvapaikkaa, ja merivartiosto arvelee kahden muun tekevän samoin.

Salamatkustajista saivat alun perin vihiä Saksan viranomaiset, jotka ilmoittivat epäilyistä laivalle, kun se oli vielä matkalla Rostockista Suomeen. Laivan henkilökunta tarkisti rahtikonttien sinetit, mutta ei havainnut mitään poikkeavaa.

Salamatkustajat löytyivät siten vasta Helsingissä, kun Suomen tulli ja rajavartiolaitos tarkastivat aluksen. Illalla ei vielä tiedetty, mistä kurdit olivat alkujaan matkalle lähteneet.

Vuoden sisään on kuitenkin paljastunut jo puolisen tusinaa tapausta, joissa Leholasta tai sen sisaraluksesta Lembitusta on löytynyt salamatkustajia Helsingissä.

Helsingin ulkomaalaispoliisin mukaan aiemmilla kerroilla salamatkustajat ovat saapuneet Eurooppaan Etelä-Italiassa, mistä heidät on kuljetettu junalla Rostockiin. Siellä he ovat piiloutuneet laivaan. Sekä Lehola että Lembitu kulkevat Helsingin ja Rostockin väliä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.