Mainos

Helsingin kulttuurivuosi houkutellut kävijöitä

Helsingin kulttuurivuosi on tähän mennessä onnistunut yli odotusten. Kävijöitä tapahtumissa on ollut runsaasti ja budjetissa on pysytty. Ulkomaalaisia turisteja enemmän Helsingin kulttuurikaupungin tapahtumat kiinnostavat kotimaan matkailijoita.

Japanilaisen Masafumi Maitan pisimmillään 15-metrisistä bamburuoista tehty "Hiljaisuus" -teos on yksi Helsingin kulttuurikaupungin taideteoksista Töölönlahden rannalla. Piskuinen Helsinki näyttää selviytyvän vaativasta EU:n kulttuurikaupungin tittelistä hyvin - kulttuuri kukoistaa ja ihmiset viihtyvät.

-Kesäkuun loppuun mennessä meni 2.5 miljoonan raja rikki, runsas puolet maksuttomissa tapahtumissa, kertoo Jorma Bergholm. Hän on Helsingin Kulttuurikaupunkisäätiön talous- ja viestintäjohtaja.

Helsinki toivoo, että matkailijoita saataisiin kaupunkiin seitsemän prosenttia viime vuotta enemmän.

-Matkailupalveluja kysytään huomattavasti viimevuotista enemmän. Kasvua on 20 prosenttia tänä vuonna ja kesäkuun aikana matkailutoimistossa kävi jopa 10 000 asiakasta viimevuotista enemmän, kertoo kaupungin matkailupäällikkö Pirkko Nyman.

Harva uskoo, että ulkomaalaisia turisteja tulisi Helsinkiin varta vasten kulttuuria kokemaan. Lähinnä vuosi näyttääkin lisäävän kotimaan matkailua ja kaupunkilaisten omaa viihtyvyyttä. Esimerkiksi Töölönlahden alue tuskin olisi saanut uutta ilmettä ilman kulttuurivuotta. -Helsingissä on tehty paljon muutoksia. Nätiksi tehty miljöö, kehuu Heidi Lahtela.

-Ihan upeaa, kukkaistutukset ovat mahtavia. Tosi positiivista, ylistää puolestaan Marjatta Tiilikainen Espoosta. Kulttuurikaupunkivuoden budjetti on 300 miljoonaa markkaa ja toistaiseksi sen raameissa on onnistuttu pysymään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.