Mainos

Helsingin kultavarkaat livahtivat jo ulkomaille?

Varkaat poistuivat ryöstöpaikalta Volkswagen Golfilla, jonka rekisterinumero on AXZ-600. Poliisi pyytää tietoja tämän auton liikkeistä tai sen nykyisestä olinpaikasta.

Poliisi pitää mahdollisena, että Helsingin keskustassa iskeneet kultavarkaat olisivat ehtineet jo ulkomaille. Rikoskomisario Kari Niinimäki sanoo, ettei heillä ole tiedossa tekijöiden nimiä tai kansallisuutta.

- Näitä lähimaita tässä veikataan. Olisi kovin erikoista, että tänne tultaisiin kovin kaukaa tällaista tekemään. Naapurivaltiot ovat ensisijaiset kiinnostuksen kohteet.

Murtomiehet menivät rytisten sisälle Westerbackin kultaliikkeeseen maanantain vastaisena yönä puoli kolmen aikoihin. He työnsivät autolla puisen parrun liikkeen ovesta sisään. Vorot nappasivat liikkeestä hyvin sukkelasti arvokelloja ja koruja noin 100 000 euron arvosta. Tekotavasta voi päätellä, etteivät varkaat olleet mitään harjoittelijoita.

Virkavalta oli hälytyksen jälkeen paikalla noin viidessä minuutissa, mutta tekijät olivat tuolloin jo pakosalla arvosaaliin kanssa.

Poliisi kaipaa Golfia

Tuore varkaus on hyvin samantyyppinen kuin Helsingissä sijaitsevan Lindroosin murtovarkaus viime joulukuussa. Kaksi Lindroosin varkaista on yhä karkuteillä, mutta poliisi tietää, keitä he ovat. Yksi tekijöistä on tuomittu vankilaan. Hänet löydettiin Ruotsista.

Niinimäen mukaan Westerbackin-varkailla saattoi olla musta Volkswagen Golf -merkkinen pakoauto, jonka rekisterinumero on AXZ-600. Auto anastettiin ennen tekoa Helsingissä.

Varkaita epäillään olevan kaksi. He tallentuivat kultaliikkeen valvontakameroihin, eikä toinen miehistä ollut edes viitsinyt peittää kasvojaan.

- Kun saamme auton käsiimme, lienee hyvinkin suurella varmuudella tarkistettavissa, onko se sama auto, Niinimäki sanoo.

Hänen mukaansa varkaat pakenivat todennäköisesti Hakaniemen torin suuntaan. Poliisi ei ole saanut pakomatkasta tai tekijöistä kovinkaan paljon vihjeitä. Kaikki tiedot asiasta voi soittaa poliisille virka-aikana numeroon 050-4561075 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 09-1894740.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.