Mainos

Helsingin kultaryöstöstä epäillyt pidätetty

Poliisi pidätti kaksi miestä torstaina ja toiset kaksi perjantaina epäiltynä torstaisesta kultakaupan ryöstöstä. Tieto annettiin julkisuuteen vasta tänään. Korusaalis on yhä kateissa. Lisäksi poliisi uskoo, että ryöstön suunnitelleet miehet ovat yhä vapaina.

Poliisi on pidättänyt neljä virolaista miestä, joiden epäillään ryöstäneen kultakaupan Helsingin keskustassa torstaina.

Kaksi miehistä pidätettiin jo torstai-iltana Lohjalla, toiset kaksi otettiin kiinni perjantai-iltana Turun lentokentällä. Miehet olivat lähdössä Tallinnaan. Helsingin poliisi kertoi pidätyksistä vasta tänään.

- Rikoksen tutkinta oli aiemmin sen verran herkässä vaiheessa. Tiedon leviäminen esimerkiksi virolaisiin lehtiin olisi voinut haitata tutkintaa, perustelee rikoskomisario Seppo Sillanpää pidätystiedon panttaamista.

Kaikki neljä epäiltyä on Sillanpään mukaan kuljetettu Helsinkiin. Alustavat kuulustelut on aloitettu. Poliisi esittää heitä vangittavaksi huomenna tai ylihuomenna.

Poliisi sai torstaisen pidätyksen yhteydessä haltuunsa myös ryöstössä käytetyn auton. Korusaalis on yhä lähes kokonaan kateissa.

Ryöstöä johtaneet yhä vapaina?

Kaksi virolaismiestä vohki Mikonkadulla sijaitsevasta kultaliikkeestä torstai-iltapäivänä aseella uhaten kasan arvokelloja. He pakenivat Vanhalle Kauppakujalle, missä mukaan liittyi kolmas virolaismies. Lopulta he suuntasivat Pohjois-Esplanadilla valmiina odottaneeseen harmaaseen Opel Vectraan. Nelikko pääsi siinä vaiheessa poliisilta pakoon.

Torstain saalis jäi viime aikojen muihin kultaryöstöihin nähden pieneksi: 50 000-60 000 euroon.

Sillanpään mukaan ryöstöstä epäilty "suorittava porras" on nyt saatu kiinni. Tutkintaa jatketaan, jotta myös johtoporras saataisiin kiinni. Myös mahdolliset saaliin kätkijät ovat yhä vapaalla jalalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.