Mainos

Helsingin kouluremontteihin 54 miljoonaa euroa

Helsinki käyttää koulukorjaushankkeisiin enemmän rahaa kuin koskaan. Koulu kerrallaan saa peruskorjauksessa uuden elämän tai pienemmässä ylläpitokorjauksessa lisää toimivuutta.

Vuonna 2009 Helsingissä on meneillään viisi yli viiden miljoonan euron koulukorjaushanketta. Kuntoon pannaan mm. Laajasalon kosteusongelmien vaivaama koulu sekä tekniikan alan oppilaitos Haagassa. Opetustoimen korjaushankkeisiin on nyt varattu lähes 54 miljoonaa euroa, yli 60 prosenttia enemmän kuin vuonna 2008.

Jotta korjaustahti pysyisi koulurakennusten vanhenemisen tahdissa, vuotuisen investointitason pitäisi pysyä 50 miljoonan paremmalla puolella lähivuodet. Yli viiden miljoonan hankkeita alkaisi vuosina 2010-2015 peräti 44.

Koulurakennuksista vastaa kiinteistöviraston Tilakeskus. Opetusvirasto määrittelee, millaisia tiloja se tarvitsee, ja tämän pohjalta Tilakeskus hoitaa muun paketin: hankesuunnittelun, rakennuttamisen ja rahoituksen. Kaikkiaan Tilakeskuksen rakennushankkeisiin on varattu tänä vuonna 148,5 miljoonaa euroa.

Hankkeet järjestykseen

Liki kolmannes kaupungin palvelutiloista on kouluja. Kun koulukanta on iso ja iäkäskin, hankkeita on pakko priorisoida.

"Priorisointi tehdään pitkälti terveysnäkökulmasta: ensin korjataan tilat, joissa on todettu sisäilmaongelmia. Kaikki sisäilmaepäilyt tutkitaan, ja Tilakeskus hyödyntää tässä mm. kaupungin ympäristökeskuksen asiantuntemusta", kertoo hankepäällikkö Irmeli Grundström.

Suurissa peruskorjauksissa vanhentunut talotekniikka uusitaan ja rakennuksiin tulee ilmastointi ja lämmön talteenotto. Tarvittaessa tehdään putkiremontti.

Näin isoja korjauksia ei tehdä kesälomien aikana, vaan koulutyötäkin on pakko häiritä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.