Mainos

Helsingin koulujen iltapäivätoiminta tukossa - osa lapsista puistoon

Sadat kakkosluokkalaiset ovat jäämässä Helsingissä ilman koulun iltapäivätoimintapaikkaa ensi syksynä. Ekaluokkalaisia hakijoita oli 400 enemmän kuin viime vuonna, ja heille kaikille paikka järjestyi.

Helsingin kaupungin opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen vakuuttaa, että 8-vuotiaat eivät kuitenkaan joudu heitteille koulun jälkeen.

– Näille 600:lle on koulun iltapäivätoiminnan sijaan tarjolla varhaiskasvatuksen leikkipuistotoimintaa. Puistoja on Helsingissä 70, eli niihin mahtuu.

Iltapäivätoiminta kouluissa ja puistoissa

Helsinki järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Lapset ovat vakuutettuja iltapäivätoiminnan aikana. Koulujen perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista.

Lisäksi leikkipuistot järjestävät avointa leikkipuistotoimintaa. Leikkipuistoissa välipala on maksullista.

(lähde: www.hel.fi)                                                                                                                                       

 

Leikkipuisto saattaa olla vilkkaiden autoteiden takana, mikä huolestuttaa vanhempia. Pohjolaisen mukaan lasten turvallisuutta ei riskeerata. Yksi mahdollisuus on, että aikuinen saattaa lapset koulusta leikkipuistoon.

- Voi olla erilaisia järjestelyjä riippuen siitä kuinka kaukana koulu on puistosta.

Toinen huolenaihe voi olla, että leikkipuistotoiminnassa lapsia ei valvota yhtä tiiviisti kuin koulun iltapäivätoiminnan puitteissa. Koulutettu henkilökunta on paikalla, mutta heillä ei esimerkiksi ole velvollisuutta valvoa pysyykö lapsi alueella koko iltapäivän. Pohjolaisen mukaan kakkosluokkalainen pärjää hyvin myös leikkipuistossa.

– Kyseessä ovat kuitenkin kakkosluokkalaiset, ja leikkipuistotoiminta on ihan turvallista toimintaa. Tietysti kakkosluokkalaisia ja olosuhteita on erilaisia, eli täytyy vanhempien kanssa yhdessä miettiä muun muassa se, miten lapset kulkevat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.