Helsingin kouluissa safkataan, liikataan ja relataan

Helsingin ala-asteilla huokuu kevään mittaan iloinen tekemisen meininki, kun koulujen ruokapalveluista vastaava Helsinki Catering järjestää oppilaille Safkaa, liikkaa, relaa! -tapahtuman. Tapahtuma pureutuu koululaisten hyvän olon peruspilareihin - maukkaaseen ja terveelliseen ruokaan, monipuoliseen ja säännölliseen liikuntaan sekä riittävään lepoon ja rentoutumiseen. Markkinointitiedottaja Mikael Neuvosen mukaan idea tapahtumaan saatiin, kun Helsinki Cateringissä huomattiin koululaisten kokopäiväisen hyvinvoinnin kaipaavan terästystä.

Tomaatit, Paprikat ja Sipulit seikkailevat

Tapahtumapäivinä oppilaat pääsevät menoon mukaan työskentelemällä ryhmissä neljässä työpisteessä. Tomerien Tomaattien, Pirteiden Paprikoiden ja Salaisten Sipuleiden seikkailuja työpisteissä ohjaa hyvän ja terveellisen ruuan tuntija Helca-neiti tai Heikki-herra. Safkaa monipuolisesti! -pisteessä tutustutaan hyvinvoinnin kannalta oikeisiin ruokavalintoihin. Oman makunsa mukaisen välipalan koululaiset pääsevät valmistamaan Kokkaa välipala! - pisteessä. Liikkaa! -työpiste puolestaan johdattelee liikunnan riemuihin tutustuttamalla helppoihin liikuntalajeihin ja erilaisiin liikuntavälineisiin. Kata aamiainen kahdelle! -pisteessä luokan valitsema ryhmä suunnittelee aamiaismenun ja kattauksen kahdelle.

Neuvosen mukan tapahtumaan ottaa kevään aikana osaa 15 ala-astetta. Ensimmäisenä safkaamaan, liikkaamaan ja relaamaan pääsevät Laakavuoren ala-asteen oppilaat 13. helmikuuta, ja kevään viimeistä teemapäivää vietetään 8. toukokuuta Malminkartanossa. - Tapahtuma on jo herättänyt siinä määrin kiinnostusta, että sitä saatetaan jatkaa ja laajentaa ensi syksynä, Neuvonen kertoo. Neuvonen uskoo oppilaiden osallistuvan innokkasti tapahtumapäivien ohjelmaan. - Kyllä tässä on sellainen hyvä tekemisen meininki, kun koululaiset pääsevät itse touhuamaan työpisteissä, Neuvonen pohtii. (Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja