Mainos

Helsingin Kirjamessut pursuaa ohjelmaa

Kustannusalan suurin markkinointitapahtuma, Helsingin Kirjamessut, alkaa huomenna. Esillä ovat kaikki tänä vuonna julkaisseet kirjailijamme. Keskiössä ovat lisäksi 100-vuotias sarjakuvamme ja teemamaa Viro. Tänä vuonna suomeksi ilmestyy ennätysmäärä virolaista kirjallisuutta, yli 20 teosta.

Tapahtuma on nyt suurempi kuin koskaan. Messuihin osallistuu 313 näytteilleasettajaa, esiintyjiä on yli tuhat ja esityksiä ohjelmalavoilla 700. Ulkomaisia esiintyjiä on noin 90 ja heistä lähes 50 on virolaisia. Esiintyjät tulevat 17 eri maasta. Kustantajien ja kirjakauppojen osastoilla on myös ohjelmaa ja kirjailijat signeeraavat osastoilla kirjojaan. Järjestäjät odottavat yleisöennätystä; 85 000 kävijää.

Viro on suunnitellut Helsingin kirjamessuille erikoisen näyttelyosaston, noin 9 metriä korkean Mustan kuution. Kangasseinäinen Musta kuutio on rauhallinen alue oleskelutiloineen, jossa haastatellaan kirjailijoita ja keskustellaan esimerkiksi suomalaisugrilaisesta viisaudesta ja virolaisesta kirjallisuuselämästä. Järjestetäänpä siellä myös kilpailu, jonka aiheena on virolainen haiku. Kaikki messuvieraat voivat osallistua siihen, mutta haikuja voi kirjoittaa myös suomeksi. Virolainen haiku on leikillinen yritys mukailla haikua viron kielelle sopivammaksi. Runoilijat keksivät haikun tavukaavasta 5+7+5 viron ja suomen kieleen sopivamman tavukaavan 4+6+4.

Kirjamessut järjestetään Messukeskuksen uudessa hallissa. Messujen avajaisissa huomenna klo 11 puhuu Viron tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves. Messut avaa sarjakuvataiteilija Juba Tuomola. Tilaisuudessa jaetaan Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto.

Katso Terhi Hyvärisen juttu (Seitsemän uutiset 27.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.