Mainos

Helsingin keskustakirjastoksi tarjolla wau-arkkitehtuuria – katso ehdotukset

Helsingin Töölönlahdelle kaavailtu kirjastohanke on edennyt uuteen vaiheeseen.

Kirjaston suunnittelusta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun "Metropolin sykkivä sydän" toiseen vaiheeseen on valittu kuusi työtä. Jokin alla olevista ehdotuksista tulee voittamaan suunnittelukilpailun. Työt kulkevat nimimerkeillä, sillä suunnitteljoiden nimet paljastetaan vasta kesällä 2013, kun yksi voittajatyö valitaan.

Töiden nimimerkit ovat: Green Metropolis, Wave, Diagonal Agora, Käännös, Kasi ja Liblab.

Tilaa tavata ja jakaa ajatuksia

Kilpailutuomariston puheenjohtajan, apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen mielestä kaikki jatkoon valitut ehdotukset vastasivat hyvin kilpailutehtävään rakentaa avoin ja kutsuva keskustakirjasto.

– Haluamme kehittää Helsingin kaupunkikulttuuria ja luoda keskustaa, jossa kaupunkilaisilla on tilaa tavata ja viedä ajatuksiaan eteenpäin, painottaa Viljanen.

Kaupunkilaiset ovat osallistuneet aktiivisesti keskustakirjastoprojektiin. Keväällä 2012 pidetty Keskustakirjasto-näyttely sai jatkoaikaa suuren suosionsa takia. Näyttelyssä yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan.

Nyt jatkoon päässeiden joukossa on myös yksi yleisön suosikeista, nimimerkki Käännös.

– Kaupunkilaiset ovat lisäksi kertoneet innokkaasti ideoitaan ja toiveitaan uuteen keskustakirjastoon, kertoo Viljanen.

Kaupungin järjestämään kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun ensimmäiselle, avoimelle kierrokselle saapui 544 ehdotusta. Kilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Kuutta kilpailutyötä aletaan työstää jatkoon

Kilpailun säännöt ovat toisessa vaiheessa samat kuin ensimmäisessä. Jatkoon valitut kilpailijat saavat tilaisuuden kehittää suunnitelmiaan tuomariston antamien suuntaviivojen mukaisesti.

Jatkosuunnitteluohjeissa on korostettu yleisöltä saatuja toiveita ja unelmia, kuten hiljaisten tilojen merkitystä.

– Mukaan toiseen vaiheeseen on valittu erityyppisiä ratkaisuja, ja toisen vaiheen toivotaankin tuottavan useita erilaisia vaihtoehtoja. Kokonaisratkaisun ansioita pidettiin tärkeämpinä kuin yksityiskohtien virheettömyyttä, perustelee Viljanen.

Rakennuksen on määrä valmistua itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Rakentamisen on laskettu maksavan noin 56 miljoonaa euroa.

Alla näet kilpailun jatkoon valitut kuusi työtä. Yksi näistä töistä valitaan Helsingin uudeksi keskustakirjastoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.