Mainos

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Malmin kentän asuntoalueen

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt, että Malmin lentokenttäalueen vuokra-aika päättyy viiden vuoden kuluttua ja alueelle rakennetaan asuntoja. Malmin kenttä toimii nykyisin pienkoneiden lentokenttänä.

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt kiistellyn päätöksen, joka lopettaa lentokenttätoiminnan Malmilla. Alueelle rakennetaan aikanaan asuntoja. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan illalla, että lentokenttäalueen vuokra-aika päättyy vuoden 2010 lopussa.

Malmin lentokenttäalue on yleiskaavassa merkitty asuntoalueeksi, mutta Malmi on jo vuosikymmeniä toiminut pienkonekenttänä. Kaupunki perustelee vuokrasopimuksen irtisanomista muun muassa sillä, että kenttää ei enää käytetä alkuperäiseen tarkoitukseensa eli säännölliseen ilmailuliikenteeseen.

Pääkaupunkiseudun ilmailuharrastajat ovat vastustaneet kiivaasti lentotoiminnan lopettamista Malmilla. Tänäänkin kentän puolustajia kokoontui osoittamaan mieltään Helsingin kaupungintalon edustalle kaupunginhallituksen kokouksen ajaksi.

Helsinki on ehdottanut Malmia korvaavaksi kentäksi Kiikalan lentokeskusta Salon seudulla. Ilmailuharrastajien mielestä noin sadan kilometrin päässä sijaitseva Kiikala on kuitenkin liian kaukana pääkaupungista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.