Mainos

Helsingin Kauppakamari huolissaan taksimaksujen korotusaikeista

Helsingin Kauppakamari on huolissaan Taksiliiton suunnitelmista korotaa taksimaksuja pääkaupunkiseudulla. Kauppakamarin mielestä Taksiliitolla ei ole syytä korottaa taksimaksujen tasokorotuksia pääkaupunkiseudulla muuta maata korkeammalle tasolle.

-Pitää muistaa, että ansaintamahdollisuudet ovat pääkaupunkiseudulla muuta maata paremmat. Koska taksilupia myönnetään vain osalle hakijoista ja taksien välistä kilpailua on rajoitettu mm. ajovuorojärjestyksellä ja asemapaikkajaolla, on luvan saaneiden taksiyrittäjien ansaintamahdollisuudet varsin hyvin turvattu, sanoo
Helsingin kauppakamarin asiamies Tiina Pasuri.

Kauppakamari on antanut asiasta lausunnon liikenne- ja viestintäministeriölle.

Helsingin Kauppakamari tyrmää myös ajatuksen tilataksien ennakkomaksujen korottamisesta.

-Helsingin kauppakamari ei pidä perusteltuna tilataksien ennakkotilausmaksun korotusta. Kyseiset autot palvelevat muutenkin asiakkaita normaaliliikenteessä, eikä niitä ole syytä asettaa eri asemaan ennakkotilaustenkaan suhteen. Kauppakamarin mielestä olisi jopa syytä uudelleen harkita koko ennakkotilausmaksujärjestelmän mielekkyyttä, summaa Pasuri.

Myös Kauppakamarista myönnetään silti, että pääkaupunkiseudun taksiliikenteen toimivuuden parantaminen vaatii nykyisen järjestelmän muuttamista. Kauppakamari katsoo, että taksiliikenteen kilpailua pääkaupunkiseudulla voitaisiin edistää yhdistämällä nykyiset kolme asemapaikkaa yhdeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.