Helsingin kännykkäratsioissa kiinni 187 autoilijaa

Matkapuhelimen käyttö autossa ajon aikana ilman kiinteää asennusta tai ns. handsfree-toimintaa kiellettiin vuonna 2003.

Poliisin kännykkäratsioissa eri puolilla Helsinkiä on jäänyt tänään 187 autoilijaa. Lähes jokainen heistä sai rikesakon, sillä valvontaiskun aikana poliisit jakelivat sakkoja rankalla käödellä. Poliisin tehostetut kännykkäratsiat alkoivat jo aamuliikenteessä ja jatkuivat yhdeksän tuntia.

Matkapuhelimen käyttö autossa ajon aikana ilman kiinteää asennusta tai ns. handsfree-toimintaa kiellettiin vuonna 2003. Sen mukaan kuljettaja ei liikkuvassa autossa saa käyttää matkapuhelinta kädessä pitäen, ei edes liikennevaloissa. Kiinteässä autoasennuksessa puhelimeen saa vastata ja soittaa, kunhan puhelin ei ole kädessä. Sama koskee handsfree-laitteen käyttöä.

- Kun kännykkäkielto tuli voimaan, autoilijat noudattivat sitä huomattavasti paremmin kuin nykyisin. Kännykkäkampanjalla pyrimme nostamaan ongelman esille ja lisäämään liikenneturvallisuutta. Onhan Liikenneturvankin tutkimuksissa todettu matkapuhelimen käsikäytön haittaavan muun liikenteen seuraamista. Kokemustemme mukaan kännykän käyttökieltoa rikkovia löytyy lähes kaikilla yhteiskunnan tasoilla niin johtajista kuin jakeluautojen nuorista kuljettajista, totesi ylikonstaapeli Martti Miekkoniemi Helsingin liikennepoliisista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat