Mainos

Helsingin kaasuvuodon korjaus aloitettu

Poliisin mukaan Kansallismuseon maanantainen räjähdys ei liity eilisiltana ilmi tulleeseen maakaasuvuotoon.

Helsingin maakaasuvuodon korjaustyöt on aloitettu Etu-Töölössä. Vuotopaikka löydettiin aamupäivällä Aurorankadun ja Museokadun kulmauksesta.

Vuodon vuoksi ilman kaasua jääneet Aurorankadun kiinteistöt 3, 5 ja 7 saavat jälleen kaasua. Maakaasun myynnistä Helsingin kantakaupungissa huolehtivasta Suomen Kaasuenergiasta kerrotaan, että kaasua pystytään tuomaan näihin kiinteistöihin lähialueen muista jakeluputkista.

Vuoto paikallistettiin samassa kohtaa kulkevan kaukokylmän alta. Putkea kaivettiin esiin noin viiden metrin matkalta. Korjaustyöryhmän vetäjä Sakari Iiskola Helsinkikaasusta arvioi onnettomuuspaikalla aamupäivällä, että routa olisi aiheuttanut vuodon. Iiskolan mukaan rikkoutumispaikalla on kahdentyyppistä maa-ainesta, jotka ovat käyttäytyneet kylmässä eri tavoin ja rikkoneet putken.

Suomen Kaasuenergian mukaan mahdollista on myös että, alueen muissa johtorakenteissa tehdyt kaivu- ja rakennustyöt ovat aiheuttaneet maansiirtymiä, jotka ovat vahingoittaneet maakaasuputkea. Vuodon korjaustöiden arvioidaan jatkuvan ainakin tämän päivän ajan.

Myös Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Jarko Alanko arveli aamulla MTV3:n uutisille, että putki olisi rikkoutunut rakennustöiden yhteydessä tai lämpötilan muutosten vuoksi.

Vuodot harvinaisia

Iiskolan mukaan nyt ilmi tulleen kaltaiset kaasuvuodot ovat Helsingissä harvinaisia. Edellisen kerran samantyyppinen rikko tapahtui muutamia vuosia sitten Runeberginkadulla. Vuodot on kuitenkin helppo havaita, koska maakaasu haisee.

Iiskola ja poliisi ovat samaa mieltä siitä, että Kansallismuseon maanantainen räjähdys ei liity eilisiltana ilmi tulleeseen maakaasuvuotoon. Kansallismuseon räjähdys aiheutui poliisin mukaan viemäristä tulleesta metaanista.

Kaasuvuodon vuoksi Museokadulla sijaitsevat ravintolat Storyville ja Ostrobotnia jouduttiin illalla evakuoimaan.

Pelastuslaitos löysi räjähtäviä pitoisuuksia metaania alueen kaivoista. Ravintoloiden ulkopuolella olevat kaivot olivat vaarassa räjähtää, jos niihin olisi sattunut kipinä.

- Vesilaitoksen miehet ovat mitanneet kaasupitoisuuksia jo eilisiltapäivästä lähtien, päivystävä palomestari Sandy Nyman kertoi.

Nyman arveli, että ravintolat olivat evakuoinnin aikaan melko täynnä asiakkaita.

Pelastuslaitos evakuoi aiemmin myös eduskunnan asuinrakennuksen, mutta asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa kello yhden jälkeen aamuyöstä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.01.2006)

(24.1.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.