Mainos

Helsingin kaasuvuodon aiheutti rikkoutunut vesilukko

Kaupunkikaasun vuoto havaittiin keskellä Abrahaminkadun ja Eerikinkadun risteystä illalla. Asukkaiden evakuointiin ei kaasuvuodon takia ryhdytty.

Putken rikkoutunut vesilukko aiheutti kaupunkikaasuvuodon Helsingin Kampissa illalla. Tiehallinnon liikennekeskuksen mukaan putki ja katu saatiin kuitenkin korjattua jo puoli kahteentoista mennessä, ja liikenne pääsi kulkemaan normaalisti.

Kaupunkikaasun eli metaanin vuoto havaittiin keskellä Abrahaminkadun ja Eerikinkadun risteystä illalla noin kello 18.30. Sen jälkeen poliisi eristi vuotokohdan ympäristön liikenteeltä. Sen sijaan asukkaiden evakuointiin ei ryhdytty.

Iltayhdeksän tienoilla kaasuputkiston kaikki venttiilit oli saatu suljettua, ja pian tämän jälkeen kaivinkone löysi putken vuotokohdan. Rikkoutuneen lukon vioittumisen syytä hän ei vielä tietoa.

Metaani on herkästi syttyvää kaasua, ja sen takia alue eristettiinkin vuotokohdan ympäriltä. Metaani on kuitenkin niin paljon ilmaa kevyempää, että se haihtuu nopeasti. Turvallisuusaineena kaupunkikaasussa on voimakas hajuste, johon reagoidaan nopeasti. Haju on samanlainen kuin nestekaasussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.