Mainos

Helsingin juhlaviikot luottaa liikkuvaan kuvaan

Loppukesän Helsingin juhlaviikkojen ohjelmiston kaikkiin eri taiteenaloihin liittyy tavalla tai toisella liikkuva kuva, kertoo juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

Pääkaupungissa on elo-syyskuussa tarjolla videotaiteen värittämää musiikkia, sirkusta, teatteria, tanssia ja erilaisia kaupunkitapahtumia.

-Liikkuva kuva on nyt pinnalla kaikessa taiteessa ympäri maailmaa, Söderblom perustelee.

Söderblomin mukaan syynä tähän on videotekniikan halpeneminen ja kuvauksen kehittyminen.

-Ihmiset oppivat lukemaan kuvaa yhä paremmin, ja maailma muuttuu yhä visuaalisemmaksi.

Juhlaviikkojen kenties suurin nimi on taiteilija Yoko Ono, joka saapuu Söderblomin mukaan Suomeen nyt ensimmäistä kertaa esiintymään muusikkona. The Beatlesin John Lennonin puolisona tunnettu Ono esiintyy yhdessä Sonic Youth -yhtyeen laulajan ja kitaristin Thurston Mooren kanssa Huvilateltassa elokuun 18. ja 19. päivänä.

Juhlaviikkojen muita ulkomaisia vieraita ovat esimerkiksi säveltäjä Philip Glass ja afrojazzmuusikko Hugh Masekela.

Oopperan ystäville on Musiikkitalossa tarjolla elokuun 17. päivänä Richard Straussin Daphne-ooppera, jonka nimiroolissa nähdään sopraano Soile Isokoski ja kapellimestarina Susanna Mälkki. Teos nähdään Söderblomin mukaan Suomessa ensimmäistä kertaa.

Soiva kaupunki

Juhlaviikkojen ilmaisten kaupunkitapahtumien teemana on soiva kaupunki. Juhlaviikot avataan Kauppatorilla elokuun 16. päivänä Kaupunkitorvet-sumutorvikonsertilla, johon osallistuvat myös jäänmurtaja Urho ja joukko Helsingin ylle nousevia kuumailmapalloja.

Taiteiden yötä vietetään 22. elokuuta, ja illan aikana Kaivopuistossa avautuu Soitinpuisto-teos, jossa suurikokoisia soittimia "soittavat" sääolosuhteet.

Toiminnanjohtaja Söderblom odottaa juhlaviikkojen tarjonnasta itse eniten ranskalaisen James Thierreen luomaa Raoul-nykysirkusteosta, joka nähdään Kansallisoopperassa 15.-17. elokuuta.

-Myös saksalaisohjaaja Frank Castorfin ja Volksbühne Berlinin teatteriesitys Der Spieler Kansallisteatterissa 28. ja 29. elokuuta kiinnostaa.

Juhlaviikot päättyvät syyskuun 1. päivänä Huvilateltassa suomalaisen Love Records -levymerkin tribuuttikonserttiin, jossa esiintyvät esimerkiksi Pepe Willberg ja Maarit.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.