Mainos

Helsingin juhlaviikot käyntiin tänään

Tänään käynnistyvät Helsingin juhlaviikot avaa vastikään perustettu Helsingin Festivaaliorkesteri avajaiskonsertillaan Finlandia-talossa. Seitsemäntoista päivää kestävä festivaali kokoaa pääkaupungin estradeille tähtiä sekä kansainvälisiltä että kotimaisilta areenoilta.

Helsingin juhlaviikot tavoittelee tänä vuonna yleisökseen erityisesti lapsia ja nuoria. Siksi ohjelmistossa on lisätty ohjelmistotarjontaa lapsille ja nuorille. Lasten juhlaviikkojen ohjelmistossa on mm. teatteria lavalla ja kadulla, sirkustyöpaja, ooppera sekä jo aiemmilta vuosilta tuttu perhepäivä Huvila-teltassa.

Juhlaviikot esittelee tämän vuoden uutuutena rock- ja pop-tarjonnalle luodun oman nimikkofestivaalin. Can You Festival? kokoaa VR:n makasiineille kahden päivän ajaksi rockin, hiphopin ja elektron kuumat nimet. Molempina päivinä on luvassa ulkomainen pääesiintyjä, perjantaina 31.8. amerikkalainen Eels, ja lauantaina 1.9. Teddybears STHLM Ruotsista.

Uutta on myös Huvila Meeting Point, joka tarjoaa kurkistuksen Huvila-teltan helman alle. Sanomatalon Mediatorin kohtauspaikalla voi arkipäivisin klo16.30 tavata Huvila-teltan esiintyjiä ja saada makupaloja illan ohjelmasta.

Bio Rexin suuri maisemaikkuna puolestaan on yksi kuvataideohjelmiston maamerkeistä. Ikkunaan nousee kaikkien kaupungilla liikkuvien nähtäväksi Ola Kolehmaisen valokuvainstallaatio Keltainen Portaikko -Gula Trappan.

Helsingin juhlaviikkojen kokonaiskävijämäärä oli viime vuonna n. 320.000. Tämän vuoden yleisötavoite on samaa luokkaa, sillä järjestäjät odottavat tapahtumaan 300.000-350.000 kävijää.

Loppuunmyytyjä tapahtumia tällä hetkellä ovat Huvilan HumppAvanti!n ja CMX:n konsertit sekä teatteriohjelmiston Connecting People. Myös kanadalaisen Axis Theatren vierailu on saavuttanut suuren kiinnostuksen sekä aikuisten että lasten versiona. Lisäksi suuret orkesterikonsertit ovat vetäneet yleisöä lippukassoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.