Mainos

Helsingin juhlaviikkojen liput käyvät kaupaksi

Helsingin juhlaviikkojen lipunmyynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Pari päivää ennen avajaisia jo puolet lipuista on myyty. Joistakin konserteista on järjestetty lisäesityksiä, jotka nekin ovat jo loppuunmyytyjä. Juhlaviikko alkaa ylihuomenna.

Kauppatoria Helsingissä

Sopraano Soile Isokosken tähdittämä konsertti avaa Helsingin juhlaviikot ylihuomenna Temppelinaukion kirkossa. Isokoski laulaa niin Wolfin ja Schubertin keskieurooppalaisia liedejä kuin pohjoisia Merikannon ja Rangströmin laulujakin. Pianoa soittaa Marita Viitasalo. Konsertti on loppuunmyyty. Juhlaviikkojen ennakkomyynti on sujunut viimevuotista vilkkaammin. Paria päivää ennen avajaisia lipuista oli myyty noin puolet. Kaikkiaan tavoitteena on myydä 30 000 lippua.

Huvilateltan suosio yllätti


Pienoinen yllätys järjestäjille on ollut Huvila-teltan kotimaisten konserttien suuri suosio. Rauli Badding Somerjoen lauluista koostuvasta Tähdet tähdet -illasta ja Ismo Alanko Säätiön konsertista järjestettiin molemmista lisäkonsertit, jotka nekin täyttyivät vilauksessa. Huvilaan mahtuu konsertista riippuen 1200-1400 ihmistä. Tänä vuonna sen ohjelmistoa muokattiin aikuisempaan makuun sopivammaksi. Ulkomaisista esiintyjistä etukäteen suosituin on ollut algerialainen rai-muusikko Khaled. Myös Nuoret virtuoosit -sarjan latvialaisen mezzosopraanon Elina Garancan konsertti Alminsalissa on myyty loppuun. Garanca lauloi itsensä helsinkiläisten sydämiin Mirjam Helin -laulukilpailussa viime vuonna.

Nuottivihko

-Kaikkiin loppuunmyytyihin konsertteihin kannattaa kysyä peruutuslippuja, lunastamattomia paikkoja on vielä, Juhlaviikkojen hallintopäällikkö Hannu Linna muistuttaa. Juhlaviikkojen budjetti on noin 15 miljoonaa markkaa. Omarahoituksen osuus on 60 prosenttia. Julkista rahoitusta Helsingin kaupungilta ja opetusministeriöltä tapahtuma saa 40 prosenttia. -Pelko siitä, että tilaisuuksia on liikaa, on osoittautunut vääräksi. Ihmiset ovat olleet valppaita ja hereillä. Jos lipunmyynti jatkuu näin hyvänä, meillä on odotettavissa positiivinen tulos tänäkin vuonna. Viime vuonnahan rahaa jäi vähän yli.

Vieraita Pietarista ja Baltiasta

Juhlien nimivieraisiin kuuluvat muun muassa kapellimestarit Paavo Berglund ja Juri Temirkanov, ohjaaja Eimuntas Nekroshius ja viulutaiteilija Viktoria Mullova. Juhlaviikot jatkaa Baltian alueen teatterien esittelyä. Liettualaisen Nekroshiuksen Macbeth-ohjausta on kiitelty runsaasti. Orkesterivieraaksi saapuu tänä vuonna Pietarin filharmonikot. Finlandia-talon kahdessa konsertissa kuullaan esimerkiksi Prokofjeviä, Tshaikovskia ja Shostakovitshia. Totutusta tarjonnasta poikkeaa myös Paavo Berglundin johtama Brahms-konsertti, jonka superorkesterin muodostavat Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Tapiola sinfonietta. Kuten aiemmin on jo kerrottu Jorma Uotisen Unohdettu horisontti -esitykset ovat peruuntuneet, eikä Björk esiinny Voices of Europe -kuorokiertueella. Juhlaviikot jatkuvat 3. syyskuuta saakka. Taiteiden yötä juhlitaan 24. elokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.