Mainos

Helsingin juhlaviikkojen johto toivoo lisärahoitusta

Eilen päättyneet Helsingin juhlaviikot näyttävät vetäneen yleisöä enemmän kuin odotettiin. Siitä huolimatta juhlaviikkojen johto haluaisi käydä kaupungin rahapussilla tulevia viikkoja kehitettäessä.

-

Taiteellisen johtajan Risto Niemisen mielestä juhlaviikkojen taloutta ei voida enää olennaisesti kohentaa sponsori- tai lipputuloilla. Juhlaviikkojen idea on yksinkertainen: laaja kansainvälinen kirjo eri taiteen lajeja, kaikkien ei tarvitse olla maailmantähtiä, eikä heihin olisi varaakaan: -Täällä ei ole totuttu, onneksi, ylisuuriin lipunhintoihin, ja siksi maailmantähdet täytyy jättää väliin. Mutta toisaalta onneksi hyviä orkestereita ja hyviä esiintyjiä tulee myös kohtuuhinnalla. Taiteen tekijöistä ei ole pulaa, sanoo Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Risto Nieminen.

Maksavaa yleisöä on piisannut juhlaviikoille taas yli 40 000, mutta nopea kysely helsinkiläisillle taidekriitikoille paljastaa, että ohjelmisto kaipaisi uudistumista, lisää rohkeutta. Tarjolla on tasaista laatua, mutta hiukan mielikuvituksetonta. Tuntematonta mustalaisorkesteria avaamassa juhlaviikkoja pidettiin outona valintana, kiitosta saavat mm. Pietarin filharmonikkojen tai rai-laulaja Khaledin kaltaiset huiput. Johtaja ottaa kritiikin tyynesti ja toteaa, että juhlaviikot pyrkii nimenomaan yllättämään ja ottamaan riskejäkin: -Meidän on pakko tuoda myös uusia nimiä ja esitellä uusia suuntauksia. Jos juhlaviikot ei sitä tee, niin kuka sitten tekee? kysyy Nieminen.

Juhlaviikkojen budjetti on pysytellyt viime vuodet kurinalaisesti 15 miljoonan markan pinnassa, kasvua on saatu vain sponsoroinnin lisääntymisestä. Se on jo kolmannes koko kakusta, eli suomalaisittain huippuluokkaa. Nieminen sanoo, että tämä tie on nyt kuljettu loppuun, joten tahtoa pitäisi löytyä kaupungin avustuksen nostamiseen, mikäli tapahtumaa halutaan kehittää, eikä ajautua tyyten markkinoiden armoille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.