Mainos

Helsingin joukkoliikenne Euroopan parasta

Helsinkiläisistä yhdeksän kymmenestä ilmaisi olevansa tyytyväinen joukkoliikenteeseen.

Helsingin joukkoliikenne on arvioitu Euroopan parhaaksi EU-komission tekemässä tutkimuksessa, jossa oli mukana 75 kaupunkia. Tutkimuksessa selvitettiin asukkaiden näkemyksiä elämisen laadusta omassa asuinympäristössään.

Metro on helsinkiläisten mielestä se kaikkein mukavin joukkoliikenneväline. Muutenkaan ei matkaajilla tunnu olevan valittamista, sillä helsinkiläisistä 48 prosenttia on erittäin tyytyväisiä ja 45 prosenttia melko tyytyväisiä joukkoliikenteeseen.

- On tässä reissattu Euroopan kaupunkeja, niin tämä on kyllä ihan hyvin järjestetty. Voisi olla kyllä vähän edullisempaa, Margit Tuokko pohtii.

Euroopan komission tekemässä kyselyssä Helsingin joukkoliikenne saavutti ykkössijan. Vertailussa toiseksi tuli Wien ja kolmanneksi Ranskan Rennes.

Naapuri Tukholman sijoitus on lähellä kolmeakymmentä. Joukon viimeiset sijat taas ovat menneet eteläeurooppalaisille kaupungeille.

- Osattiin kyllä ennustaa, että aika hyvin pärjätään, mutta että ihan ykköseksi asukkaat arvioivat, niin se oli kyllä tosi positiivinen yllätys. Meillä joukkoliikenne on luonteva tapa liikkua kaikille ihmisryhmille. Niin kotiäiti kuin suuryrityksen toimitusjohtaja matkustaa joukkoliikenteellä, Helsingin kaupungin liikennelaitoksen suunnittelujohtaja Ville Lehmuskoski kertoo.

Vaikka Helsinki kiilasi ykköseksi, liikennelaitos lupaa, että kehittely jatkuu. On länsimetroa ja Sipookin.

- Kaikki toimii hyvin, ei minulla ole mitään valittamista. Tietysti se oli silloin kiva, kun sanottiin, että liput olkaa hyvä ja tultiin hakemaan ne. Ei tarvinnut nousta, Sirkku Miettinen muistelee.

Komission teettämään kyselyyn vastasi kussakin kaupungissa 500 satunnaisotannalla valittua henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.