Mainos

Helsingin huumepoliisi takavarikoi 21 kiloa amfetamiinia

Helsingin huumepoliisi on takavarikoinut virolaiselta huumeorganisaatiolta kahden viime kuukauden aikana yhteensä 21 kiloa amfetamiinia. Takavarikot on tehty neljässä erässä pääkaupunkiseudulla. Suurin lasti oli kymmenen kiloa ja muut 6, 3 ja 2 kiloa.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut toistakymmentä huumeliigan jäseneksi epäiltyä. Joukossa on niin virolaisia kuin suomalaisia.

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio sanoo, että tässäkin jutussa toimintaa johdetaan Tallinnasta. - Kyllä tämä tilanne valitettavasti on niin, että pääosa Suomessa tavattavista huumeista salakuljetetaan Virosta ja silloin organisaatio on virolaisten käsissä.

- Toivottavasti tässä jutussa pääsisimme kiinni virolaisiin päätekijöihin yhteistyössä Viron viranomaisten kanssa.

Tukkuportaassa kilo hyväprosenttista amfetamiinia maksaa 10 000 euroa. Katukaupassa hinta nousee ja huumeen prosenttipitoisuus laskee. - Tyypillinen katukauppahinta amfetamiinigrammalle on 12-17 euroa, Aarno sanoo.

Huumetta myös Ruotsin kautta

Valtaosa tuoreimman jutun aineista on tuotu laivoilla Tallinnasta Helsinkiin. Osa kuitenkin vietiin Ruotsiin ja salakuljetettiin sieltä Tornion kautta Suomeen. Aarnio ei usko, että tämä johtuisi tiukasta valvonnasta Helsingin satamissa. - Tämä viittaa pikemminkin siihen, että liiga on vienyt ison erän huumetta Ruotsiin ja Norjaan, ja sen jälkeenkin sitä on riittänyt vielä tänne.

- Vaikka teemme jatkuvasti isoja takavarikkoja, joiden on pakko tuntua rahallisestikin, niin silti aina tulee uusi erä ja uudet tekijät. Se kuvastaa tämän liigan toimintaa. Kyllä tämä on valtava ongelma. Tässäkin jutussa tutkinta jatkuu edelleen ja vangitsemisia tulee varmasti.

Huumetaistelun uusi kaavailtu strategia on se, että huumeet pysäytetään jo Suomen rajojen ulkopuolella. Helsingin huumepoliisin päällikkö ei usko sen toimivan käytännön tasolla.

- Se on kaunis toive ja siihen pitää pyrkiä. Kyllä meidän pitää silti oma rooli hoitaa. Emme me voi tuudittautua siihen, että joku muu hoitaisi asiat meidän puolestamme.

Amfetamiinia takavarikoitiin viime vuonna koko maassa noin 137 kiloa ja takavarikkojen lukumäärä oli lähes 3 800. Vuoden 2000 luvut olivat 78 kiloa ja 2 300 takavarikkoa.

(MTV3)

Katso myös Jarkko Sipilän juttu aiheesta
(Yhdeksän uutiset 16.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.