Mainos

Helsingin huippuhotellista löytyi kassillinen huumeita

Tulli on paljastanut suuren metamfetamiinin, amfetamiinin ja Subutex-tablettien salakuljetuksen.

Tutkinnassa takavarikoitiin huumeita parikymmentä kiloa. Yksi Subutex-takavarikko tehtiin Helsingin Kampissa sijaitsevassa SAS Radisson hotellin huoneessa viime joulukuussa.

Huumeet Runeberginkadun alkupäässä, aivan Kampin kauppakeskuksen kupeessa sijaitsevaan hotelliin toi kaksi liettualaista miestä. Tutkinnassa ei selvinnyt olivatko miehet myös salakuljettaneet huumeet Suomeen.

Alun perin tabletteja oli 3 290 kappaletta. Hotellihuoneessa miehet olivat laskeneet ja pussittaneet pakkauksia. Toinen miehistä vei sitten saamiensa ohjeiden mukaisesti 2 100 tablettia Kivikon Keinutiellä odottaneeseen tyhjään autoon. 1 190 tablettia jäi hotellihuoneen tallelokeroon.

Tulli nappasi 17. joulukuuta tabletteja autosta hakemaan tulleen miehen ja seuraavana päivänä löysi myös tabletit hotellihuoneen tallelokerosta.

Subutex on alunperin voimakas kipulääke, jota käytetään myös heroiiniriippuvaisten vierotushoidossa. Suonensisäisesti otettuna buprenorfiinin vaikutus on kuitenkin samantapainen kuin heroiinin.Ainetta on salakuljetettu Suomeen mm. Ranskasta, jossa yhden tabletin hinta on muutamia euroja. Suomessa hinta on katukaupassa 50-100 euroa.

Myös liettualaiset jäivät kiinni

Kaikkiaan tulli on tutkinnan aikana löytänyt 6 700 subutex-tablettia. Epäilyjen mukaan liiga oli onnistunut tuomaan maahan 12 000 tablettia. Aiemmin syksyllä tulli löysi leirintäalueen roskakorista huumeiden pakkausmateriaalit, muttei huumeita lainkaan. Arviolta paketeissa oli ollut 3 200 Subutex-tablettia

Metamfetamiinia ja amfetamiinia

Suurimmat takavarikot liittyvät metafetamiiniin ja amfetamiiniin. Metamfetamiinia löytyi syksyllä maastokätköstä Kauniaisista seitsemän kiloa.

Isompi amfetamiini takavarikko tehtiin tammikuussa Helsingissä. Kassissa oli huumetta kaksitoista kiloa. Samassa laukussa oli myös lapio. Tulli uskoo, että huumeet oli tarkoitus kaivaa maastokätköön.

Tullin mukaan jutun päätekijät olivat virolaisia ja salakuljettajat liettualaisia. Huumeet myytiin suomalaisille välittäjille. Jutussa on epäiltynä lähes parikymmentä henkilöä. Osalla on vahva rikollinen tausta.

- Tässä tehtiin operatiivista yhteistyötä ja vaihdettiin tietoja todella aktiivisesti Viron viranomaisten kanssa. Se onnistuu nykyisin erittäin hyvin, kertoo tulliylitarkastaja Tero Virtanen.

Jutun käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään. Syyttäjä vaatii päätekijöille useiden vuosien vankeustuomioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.