Mainos

Helsingin hotellit alkavat täyttyä designvuoden alla

Designpääkaupunki Helsingissä riittää ensi vuonna säpinää. Vuoden aikana toteutetaan 250 erilaista hanketta, joista noin kolmannes on suunnattu kaupunkilaisille ja matkailijoille.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut World Design Capital Helsinki 2012:n johtaja Pekka Timonen sanoo, että erityisesti touko- ja syykuussa designiä on vaikea olla huomaamatta.

– Jo uudenvuodenyötä juhlitaan uusilla mausteilla. Erityisesti keväällä ja syksyllä on paljon yleisölle avoimia näyttelyitä, Timonen lupaa.

Timosen mukaan ensi vuosi näkyy piikkinä myös kaupungin matkailutilastoissa.

– Edellisistä designpääkaupungeista Soulista ja Torionosta on kerrottu, että matkailijamäärät kasvoivat niissä 8-10 prosenttia. Uskon, että tällä on suurta vaikutusta Helsingin matkailuun ja profiiliin yleensä.

Ensi vuosi on Helsingissä muutenkin kiireinen, sillä kaupungissa järjestetään myös jääkiekon MM-kisat ja yleisurheilun EM-kilpailut. Majoituskapasiteetti alkaakin olla äärirajoilla jo nyt.

– Monet viikot ovat jo punaisella. Helsinki on aika mahtava paikka ensi vuonna, Timonen sanoo.

Designpääkaupunkivuoden tarkempi ohjelma julkistetaan tänään kello 10.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

Katso desingpääkaupunkihankkeen johtajan Pekka Timosen sekä Ornamon pääsihteerin Salla Heinäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 7.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.